BIST 10.077
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.432,33
HABER /  GÜNCEL

İnternet suçlarına ceza yolda

AK Parti Zonguldak milletvekili Toptan, ''İnternet üzerinden işlenen suçlara yönelik çalışma yapıyoruz'' dedi.

Abone ol

AK Parti Zonguldak milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, ''İnternet üzerinden işlenen suçlara yönelik çalışma yapıyoruz'' dedi.

Toptan, partisinin Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde düzenlenen istişare toplantısında, gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, özellikle internet üzerinden çocuk pornosu gibi yayınlara karşı çalışma içinde olduklarını bildirdi.

İnternet üzerinden işlenen suçların oranında artış gözlendiğine dikkat çeken Toptan, şunları söyledi:

''İnternetten işlenen suçlar ile ilgili ceza kanunumuz var. Ancak, teknolojideki gelişmeye bağlı olarak yeni suç tiplerini engelleyici önlemler almak için yeni plan ortaya koymaktayız. İnternet üzerinden işlenen suçlara yönelik çalışma yapıyoruz. Fakat, henüz TBMM'ye gelmedi. Biz elimizdeki tasarı ile Başbakanlıktaki tasarıyı birleştirdik. İktidar ve muhalefet arasında bu konuda ciddi ayrım yok. Bu konuyu önümüzdeki çarşamba ya da perşembe günü görüşüp bir an önce yasalaşmasını istiyoruz.'' Toptan, ''cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili'' soruyu da ''Anayasamızda kimlerin cumhurbaşkanı olacağına dair düzenleme var. Süreç 16 Nisan'da başlayacak. Her şey anayasa çerçevesinde yürüyeceğine göre toplumu germemek gerekir. Çıkan sonuca saygılı olunmalı'' şeklinde yanıtladı.