BIST 10.101
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.433,49
HABER /  POLİTİKA

Yaşar Nuriden seçim mesajı

HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, 'Sayın Başbakan'ın, cumhurbaşkanlığı işine girmemesini istiyorum'

Abone ol

Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, ''Sayın Başbakanın, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı işine girmemesini öneriyorum. Kendisi, ailesi, partisi ve ülke için en hayırlı olan budur'' dedi. Öztürk, partisinin Kocaeli İl Teşkilatınca düzenlenen toplantıda, Türkiye ekonomisinin dış odaklarca tahrip edilierek, ciddi şekilde tökezletildiğini savundu.

Türkiye'nin, tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşadığını iddia eden Öztürk, ''Türk dış politikası iflas etmiştir. Türkiye bugün dışarıdan idare edilmektedir. En hayati kuruluşlarımız birer birer satılarak, devlet iflasa itilmektedir'' diye konuştu. Öztürk, daha sonra, basın mensuplarının cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı'nı, TBMM'nin seçeceğini ifade eden Öztürk, şunları söyledi: ''Kim ne karar vermiş ise vermiş. Meclis bunu seçecek. Ama, seçildikten sonra Türkiye'nin rahat etmesi için üstüne görev düşenlerin şimdiden o görevi yerine getirmeleri lazım. Sayın Başbakanın, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı işine girmemesini öneriyorum. Kendisi, ailesi, partisi ve ülke için en hayırlı olan budur. Çünkü, bu kadar şaibe, bu kadar söylenti, bu kadar gerginlik, hatta bu kadar ithamdan sonra 'oraya benim parmak hesabım tutuyor' diye seçilip çıkması hayra alamet olmaz.''