BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.437,92
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İnternet devleriyle terör için zirve!

Fransa Başbakanı Manuel Valls, internet hizmet sağlayıcılarıyla Apple, Google, Microsoft, Twitter ve Facebook temsilcilerini kabul etti. Görüşmede, terörle mücadele için işbirliği teklifinde bulunuldu.

Abone ol

Fransa, 13 Kasım'daki terör saldırıları sonrasında internet devleriyle işbirliğini arttırmak istiyor. Görüşmede, IŞİD ile internette ve çevrimiçi ortamlarda mücadele konusunda görüş alışverişi yapıldığı kaydedildi.

Hükümetin sosyal ağ temsilcileri ve internet hizmet sağlayıcılarıyla önümüzdeki ay sonu yeniden bir araya geleceği ifade edildi. Toplantıda hükümet kanadının, IŞİD'in internet üzerinden yürüttüğü propagandanın önüne geçmek için sosyal ağ temsilcilerine mali destek ve iş gücü önerisinde bulunduğu belirtildi.

CHARLİE HEBDO'DAN SONRA DUYURULMUŞTU

Valls, Charlie Hebdo saldırılarından sonra da internet devleriyle terör propagandasıyla mücadelede işbirliği yapacaklarını duyurmuş, bu anlamda istihbarata daha fazla mali kaynak ayrılacağı sözünü vermişti.
Paris'te 130 kişinin öldüğü, 351 kişinin yaralandığı terör saldırılarının ardından Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından ilan edilen olağanüstü hal, 3 aya kadar uzatılmıştı.