BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu 21 ilde çok yoğun kar yağışı

Son hava durumu raporuna göre Ankara başta olmak üzere 21 ilde kar yağışı var. Bitlis, Van, Hakkari, Siirt, Muş ve Hakkari'de hava durumu raporuna göre kar yağışı çok şiddetli olacak.

Abone ol

TÜRKİYE kar yağışı altında. Bolu Dağı'nda dün gece ulaşımı durduran kar yağışı son hava durumu raporuna göre bugün de 21 ilde etkili olmaya devam ediyor. Ankara hava durumu raporu da kar yağışı gösteriyor. Bazı illerin valiliği kar yağışı nedeniyle okulları tatil etti.

Meteorolojinin yaptığı bugünkü hava durumu tahminine göre yurdun güneydoğusunda dün gece başlayan kar yağışı bugün Hakkari, Van, Bitlis, Ağrı ile Şırnak, Siirt ve Muş'un doğu kesimlerinde yoğun kar yağışı ve tipi şeklinde devam ediyor.

HAVA DURUMU 21 İLDE KAR YAĞIŞI

Bugünkü hava durumu raporunda kar yağışı görülecek iller listesi hayli kabarık oldu. Ankara başta olmak üzere Ağrı, Van, Siirt, Muş, Düzce, Karabük, Bolu, Çorum, Bilecek, Kastamonu, Çankırı, Erzincan, Bayburt, Sivas, Kayseri, Tokat, Kars, Batman, Şırnak, Hakkari ve Bitlis illerinde yoğun kar yağışı var.

ANKARA HAVA DURUMU OKULLAR TATİL Mİ?

Ankara hava durumu tahminlerinde bugün için kar yağışı var. Ankara Valiliği okulları bugün yani 3 Aralık perşembe günü için tatil etmedi. Bugünkü kar yağışının daha hafif olması beklendiğinden Ankara'da yarın da okullar tatil olmayacak.

BOLU HAVA DURUMU OKULLAR TATİL Mİ?

Bolu hava durumu raporunda bugün ve yarın kar yağışı devam edecek görünüyor. Bolu Valiliği yoğun kar yağışı sebebiyle okulları tatil etti. Yarın okullar tatil olacak mı sorusunun yanıtı gecenin ilerleyen saatlerinde Bolu Valiliği'nin alacağı kararla belli olacak.

KARABÜK HAVA DURUMU OKULLAR 3 ARALIK'TA TATİL

KARABÜK ilinde de yoğun kar yağışı son hava durumu tahminlerine göre sürüyor. Karabük Valiliği okulların tatil edilmesi için karar aldı. Karabük'de bugün yani 3 Aralık 2015 perşembe günü okullar tatil edildi.

Karabük hava durumu raporuna göre kar yağışı yarın da devam edecek.

KASTAMONU KAR YAĞIŞI SON DURUM

Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle 39 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, merkez ve Abana ilçesinde dörder, Doğanyurt'ta 6, Küre'de 15 ve Şenpazar'da 10 olmak üzere toplam 39 köye ulaşım sağlanamadığı belirtildi.

Açıklamada, ekiplerin kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

BOLU'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Akıncılar Sokak üzerinde seyreden Yunus Bayram idaresindeki 14 KK 180 plakalı tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki kullanılmayan 2 katlı bir eve çarptı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan tır yan dönerek yolu kapatırken, araçta ve evde maddi hasar meydana geldi.

BOLU DAĞI D100 KARAYOLU ULAŞIMA AÇIK MI?

TEM Otoyolu ile D-100 Karayolu'nda da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Karayolları ekipleri yolun ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Dün gece ulaşıma kapanan Bolu dağı çalışmalar sonunda açıldı ancak trafik çok yavaş işliyor.

BAYBURT - GÜMÜŞHANE YOLUNDA TIR VE KAMYONLAR DURDU

Bayburt'taki kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Bayburt-Erzurum karayolunun Kop Dağı kesimi ile Bayburt-Gümüşhane karayolunun Vauk Dağı kesimlerinde kamyon ve tır geçişleri durduruldu.

Bayburt Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri Kayışkıran ve Balkaynak köyü mevkisinden Gümüşhane istikametine, Kop köyü mevkisinden de Erzurum istikametine kamyon ve tır ile zincirsiz araçların geçişlerine izin vermiyor.

ERZİNCAN SİVAS YOLU KAPANDI

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, ağır tonajlı araçların, kayarak yolu kapatması sonucu, Erzincan-Sivas ve Erzincan-Gümüşhane karayolları ulaşıma kapandı.

Edinilen bilgiye göre, Erzincan'da akşam saatlerinden itibaren kent merkezi ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu.

Erzincan-Sivas ve Erzincan-Gümüşhane karayolları, kar yağışı ve tipi nedeniyle, ağır tonajlı araçların kayması sonucu, saat 17.00 itibarıyla ulaşıma kapandı.

Erzincan-Sivas karayolunun 40. kilometresindeki Sakaltutan mevkisinde, ağır tonajlı araçların kayarak makaslama yapması sonucu yol trafiğe kapandı.

Bazı sürücüler, araçlarını park alanı ve yol kenarına çekerek beklemeyi tercih ederken, bazıları ise şehir merkezine döndü.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ise şehir dışına çıkmak isteyen sürücüleri uyardı.