BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,99
ALTIN 2.428,64
HABER /  EKONOMİ

TÜSİAD Başkanı'ndan hükümete reform uyarısı

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuştu. Başaran-Symes, “Türkiye önümüzdeki 4 yıl reformlara yoğunlaşırsa pozitif ayrışır” dedi.

Abone ol

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısı, Ankara Sheraton Oteli'nde yapıldı.

Toplantıda konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, "Toplum olarak çok gerildik, çok da yorulduk. Gerilimlerin düşmesini doğal hayat tempomuza dönmeyi terörün değil, barışın, kaygıların değil geleceğe güvenin hakim olduğu bir ortamı arzuluyoruz" diye konuştu.

 "KAYBETTİĞİMİZ İVMEYİ KAZANMAK İSTİYORUZ"

Cansen Başaran Symes, "Toplum olarak çok gerildik, çok da yorulduk. Gerilimlerin düşmesini doğal hayat tempomuza dönmeyi terörün değil, barışın, kaygıların değil geleceğe güvenin hakim olduğu bir ortamı arzuluyoruz. Sayın Başbakanın hükümet programında belirttiği üzere kendi sözleri, ülkemizin ve siyasetin normalleşmesi hayati bir meseledir. Bu anlayışla artık ileriye olumlu bakmak ve küresel rekabette kaybettiğimiz ivmeyi geri kazanmak istiyoruz" dedi.

"KÜRESEL ÖLÇEKTE SİYASİ İSTİKRARSIZLIK..."

Başaran Symes, "Küresel krizden bu yana işler bir türlü rayına girmiyor. Kuşkusuz ülkemizdeki ekonomik ve sosyal gelişmeler de küresel koşullardan etkileniyor. Küresel ölçekte siyasi istikrarsızlık, ihtiyaç duyulan ekonomik ve sosyal reformların hayata geçirilmesini zorlaştırıyor" diye konuştu.

"BİRKAÇ HAFTA SONRA YENİ YILA GİRİYORUZ"

Cansen Başaran Symes, "Birkaç hafta sonra yeni yıla giriyoruz. Bugünün dünyasında, nesnelerin interneti, mobil teknolojiler, temiz ve verimli enerji teknolojileri, akıllı kentler…ile şekilleniyor. Sanayide 4.0 dönemine giriyoruz. Toplumlar, devletler değişiyor. Her yeni genç kuşak topluma farklı beklentiler ile katılıyor. Gerçeklikle, sanalı ayırmakta güçlük çekiyoruz. Bu sadece teknoloji ile değil tavır ve tutum ile ilgili" dedi.