BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İnternet bankacılığı geçerli

İnternet bankacılığının hukuki yapısı tartışıldı. Türkiye Bankalar Birliği (TBB), şu açıklamayı yaptı:

Abone ol

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), internet bankacılığına ilişkin olarak, ''İnternet bankacılığında yapılan işlemler tamamen hukuka uygun ve bağlayıcıdır'' açıklamasını yaptı. 

TBB tarafından açıklama yapılmasına gerek görüldüğü ifade edildi. ''Hukuk sistemimizde, düzenlenmesinde kanuni şekil şartı öngörülen sözleşmeler hariç olmak üzere, sözleşmelerin hukuki geçerliliği herhangi bir şekle tabi kılınmamıştır'' denilen açıklamada, internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilen işlemlerin hiçbirinin, kanunen hukuki geçerlilik şartı aranan sözleşmelerden olmadığı, bu nedenle internet bankacılığı işlemlerinin hukuki geçerliliği için ıslak imza veya e-imza kullanılmasına gerek bulunmadığı kaydedildi. Açıklamada, gerekli olduğu belirtilen e-imzanın, sözleşmelerde bir hukuki geçerlilik şartı olmayıp, işlemin bu işlemi gerçekleştiren kişi tarafından yapıldığını ispat etmek açısından gerekli olduğu belirtildi.

ŞİFRE İLE YAPILAN İŞLEMLER MÜŞTERİYİ HUKUKEN BAĞLAR Açıklamada, hukukta geçerli olan sözleşme serbestisi prensibi çerçevesinde, müşterilerle bankalar arasında imzalanan sözleşmelerin internet bankacılığının kullanılmasına yönelik hükümlerinde, tarafların internet bankacılığıyla gerçekleştirilecek işlemlerin müşterinin oluşturduğu şifre ile yapılacağını ve bu suretle yapılan işlemlerin müşteriyi hukuken bağlayacağını hüküm altına almış bulunduğu ifade edildi.