BIST 10.793
DOLAR 32,20
EURO 34,80
ALTIN 2.409,16
HABER /  POLİTİKA

BBPden 1 milyar tepkisi

Yasin Hayal'in "BBP'den 1 milyar TL aldım" ifadesi ortalığı karıştırdı. Yazıcıoğlu reddetti, İl Başkanı kabul etti.

Abone ol

İfade değişikliğine giden Yasin Hayal'in "BBP'den 1 milyar aldım" sözleri ortalığı karıştırdı. Hayal'in ifadesinde, cezaevindeyken BBP tarafından bakıldığı iddiası da yer alıyor.

Bu iddiaların basına yansımasının ardından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'ndan sert tepki geldi. Yazıcıoğlu, bu iddialarda bulunanların hepsiyle mahkemede hesaplaşacaklarını söyledi.

Partisi'nin Manavgat'ta düzenlediği "eğiüim semineri"nde konuşan Muhsin Yazıcıoğlu, ''BBP'ye karşı bu cinayetin ardından linç girişimi var. Bir fotoğraf karesinden neler çıkardılar. Şimdi de 3 yıl önce olan olayları gündeme taşıyarak BBP'yi odak yapmaya çalışıyorlar. BBP'nin para verdiği söyleniyor. Bunu söyleyenlerin hepsi ile mahkemede hesaplaşacağız. Burada yargı süreci ihlal ediliyor. Soruşturmada olmayanlar varmış gibi basına yansıtılıyor. Kişisel davranışları BBP yapmış gibi gösterenlerden hesap soracağız'' dedi.  

Muhtaç ailelere yardım

Yasin Hayal'in "BBP Trabzon il başkanı ailem vasıtasıyla bin YTL para verdi"  dediği Yaşar Cihan, "parayı" doğruladı.  Cihan olayı şu şekilde açıkladı;

''Ben iş adamıyım. 8 aydır da BBP Trabzon il başkanıyım. Zaman zaman da muhtaç ailelere yardımda bulunurum. Yasin Hayal'in ailesini tanımam. Yasin Hayal'in ailesine 3 yıl önce yardımda bulundum ama o zaman il başkanı değildim."