BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,20
ALTIN 2.452,96
HABER /  GÜNCEL

Agosa tehdit yağıyor

Agos yazarı Aydın Engin, Dink'in öldürüldüğü tarihten bu yana 250’yi aşkın tehdit telefonu aldıklarını açıkladı.

Abone ol

Agos Gazetesi üç hafta önce öldürülen gazetenin genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in şokunu yaşamaya devam ediyor. Cinayetin ardından gazete binasının girişine güvenlik kamerası konmasına, binanın önünde üç polisin güvenlik noktası oluşturmasına rağmen Agos çalışanlarının korkusu sürüyor.

Dink cinayetinden sonra olayla ilgili güvenlik güçlerine bilgi veren ve kaygı duydukları için üç kişinin ayrıldığını söyleyen Agos Yazarı ve Hrant Dink’in yakın dostu Aydın Engin’e son durumlarını sorduk. Dink için cenaze töreninde on binlerin bir araya gelmesinin yaşanan şokun atlatılmasında “ilaç” görevi gördüğünü belirten Engin, “Agos Gazetesi’nin her zaman tehdit aldığını” söyledi. Engin şöyle konuştu:

“Agos her zaman tehdit alıyordu ancak cenaze töreninden bir gün önce ve bir gün sonra gazete binasının havaya uçurulacağı tehdidini aldık. Bu maillerde ’Sizi toptan halledeceğiz’yazıyordu. Bu tehditlerin yazılı olanlarını Şişli ve cinayeti araştıran savcılıklara ilettik. Maille gelen tehditlerin IP numaralarının araştırıldığını biliyoruz.”

Kaynak: Vatan