BIST 10.471
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,85
HABER /  GÜNCEL

Doktordan çarpıcı itiraflar

O bir doktor. Kamuoyunun tanıdığı bir isim. Ünlü bir üniversite hastanesinde çalışıyor. Ya anlattıkları?

Abone ol

Hastaneler perişan hastalar dertli, doktor mutsuz. Sağlık sisteminin gerçekten köklü bir reforma ihtiyacı var. Hastanelerden gün geçmiyor ki bir ölümcül hata gelmesin.

Sabah'tan Balçiçek Pamir de bugün köşesinde benzer çarpıcı yeni trajik örneklere yer verdi. İstanbul'un ünlü bir üniversite hastanesinde çalışan herkesin tanıdığı bir doktor Pamir'i telefonla aradı.

Anlattıkları inanılır gibi değildi. yazarın gözlerini doldurdu. Yaşadıklarından sonra doktor part time çalışmak zorunda kaldığını söyledi. Bu kararı almaya yol açan nedenleri de şöyle sıraladı: 

Geçenlerde hastanenin aciline apandisit sorunu nedeniyle genç bir çocuğu getirdiler. Hemen ameliyata alınması gerekiyordu. Ailesi giriş işlemlerini yaparken fark ettik ki aile SSK' lıydı. Dolayısıyla bizim o hastayı kabul etmemiz mümkün değildi. Hastane yönetimi hastayı kabul etmedi. Delikanlı yaşamını yitirdi. Hem de apandisitten!
Fıtık ameliyatı olan bir bebeği yoğun bakıma indirmek için aileden ayrıca para istendiğine şahit oldum. Aile panik içinde oradan buradan para denkleştirmeye çalışıyordu. Parayı denkleştiremediler. Bebeği kaybettik. İnanın, orada çalıştığıma utandım.
- Bir hasta narkozdan tam 8 saat sonra uyanabildi. O da bir mucizeydi. Sonradan anladık ki narkoz verilmeden önce hiçbir tetkik yapılmamıştı.