BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Cemaatler polise sızdı iddiası

Baykal 'adam gibi emniyet müdürü' istiyor. Cemaatlerin Emniyet'e sızdığını savunan Baykal yeni bir yapılanma istedi.

Abone ol

CNN Türk'te yanınlanan Ankara Kulisi'ne konuk olan CHP lideri Deniz Baykal, emniyette cemaat kadrolaşması olduğunu iddia etti.

Dink cinayetinin emniyetin bilgileri dahilinde işlendiğini belirten Baykal, kadrolaşmanın bu hükümet döneminde doruğa tırmandığını savundu.
Danıştay saldırısı ve Atabeyler operasyonunda emniyetteki kadrolaşmayı gözler önüne serdiğini ileri süren Baykal, şunları söyledi:

"Cemaat örgütlenmesi emniyete yansımıştır. Emniyet herkesin emniyeti olacak. TSK yıllardır kadrolaşmaya set çekti. Hatta gösterdiği tepki ve karşı duruşu eleştirenler bile oldu. Şimdi gelinen aşama TSK'nın ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Yeni bir emniyet yapılanması başlatılmalıdır. Tarikat bağlantılı kişilerin tayin haberleri olmamamalı."

JANDARMA-POLİS ÇEKİŞMESİ
“Derin devlet” tartışmalarına dikkat çekilmesi üzerine, “Derin devlet lafları gevezelik. Ne derin devleti” diyen Baykal, bir gazetecinin, Dink cinayetinin ardından “Jandarma-polis çekişmesinin bir kez daha ortaya çıktığı” yönündeki sözleri üzerine, şunları söyledi: “Ben hiçbir zaman jandarmanın polisi suçladığını, teşhir ettiğini görmedim. Şemdinli, Atabeyler, Dink cinayeti... Bir çırpıda aklıma bunlar geliyor. Her üç olayda da aynı manzara. Hep polis, jandarmaya dönük yapıyor. Görevini yapmayanlar görevini yapanları suçluyor.”

DİNÇER’E KADROLAŞMA SUÇLAMASI
Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer’e yönelik eleştirilerini de yineleyen Baykal, “Bütün bunların arkasında Türkiye’de kadrolaşmayı çığırından çıkaran Başbakanlık Müsteşarı var. Başbakanlık Müsteşarı, Cumhuriyetin, laikliğin, milliyetçiliğin dini yorumlanması gerektiğini söylüyor. Al sana emniyetin dini yorumu...” diye konuştu.