BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yürekleri dağlayan mektup

Namus yüzünden oğlu cinayet işlemesin diye kızını öldürdü.

Abone ol

"Namus" yüzünden "oğlu cinayet işlemesin" diye kızını öldüren, bu yüzden ömür boyu hapse mahkum olan annenin, "Çakırım" dediği oğluna yazdığı mektup, cezaevleri arasında düzenlenen mektup yarışmasında ödül kazandı.

Her biri farklı nedenlerle cezaevinde bulunan, hayatları Türk filmi senaryolarını aratmayan tutuklu ve hükümlülerden sadece birisi olan ve ömür boyu hapis cezasını Adana E Tipi Kapalı Cezaevinde çeken Serpil U. (45), evlat acısını ve özlemini aynı anda yaşıyor.

Türk toplumunda yapılan tüm propagandalara, ceza kanununda yapılan caydırıcı düzenlemelere rağmen "namus" ve "töre" adı altında işlenen cinayetlerden birinin mimarı olan anne Serpil U, namus yüzünden oğlu cinayet işlemesin diye kızını kendi elleriyle, üstelik tasarlayarak öldürdüğü için ömür boyu hapse mahkum.

Bir yanda istemeden işlediği cinayet yüzünden evlat acısı, öte yandan yalnız başına bıraktığı diğer evladı oğlunun hasretini yaşayan Serpil U, "Çakırım" dediği oğluna yazdığı mektupla, cezaevleri arasında düzenlenen mektup yarışmasında ikincilik ödülü kazandı.

"EVLAT ACISI VE HASRETİ"
"Merhaba Çakırım" başlığıyla yazdığı mektubuna, "Can kuşum, çimen gözlüm, doğum günün kutlu olsun" diye devam eden mahkum anne Serpil U, oğluna duyduğu özlemi ve çaresizliğini, şu cümlelerle ifade ediyor:

"İnsanlar yaşarken de ayrı olurmuş, çaresiz kalırmış. Sana (Doğum gününde ancak toprak olursam yanında olamam) diyordum ama yaşıyorum. Gözümün önüne oluşan esmerlikle, saçlarıma düşen aklarla, evlat acısı düşmüş yüreğimle, elimdeki kelepçelerimle... Bebeğim, önüme taş duvar olmuş tel örgüler, demir parmaklıklar, istesem de gelemiyorum.

Seninle geçirdiğim her an şu an gözlerimde bir hayal, göz bebeklerimde bir damla yaş damlamaya hazır.. Seni ölesiye özledim.

Sana verecek bir armağanım yok ama ben senden bir şey istiyorum. İkimiz için bir armağan.. Gitarını eline al, bizim için (telli turnam bizim ele varırsan) türküsünü söyle, tıpkı eski günlerdeki gibi.

Çimen gözlüm, anneler çocuklarının sesini her yerden duyar, sen her bana seslenişinde ben seni duyuyor olacağım, bedenim olmasa da ruhum hep seninle..." //