BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Elazığ beşik gibi!

Kandilli Rasathanesi'nden Elazığ'da bu sabah meydana gelen 5.3'lük depremle ilgili açıklama geldi...

Abone ol

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi, Elazığ’da meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Bölgede çok fazla miktarda irili ufaklı diri fay mevcut olduğunu ve bunların sık aralıklarla, bu ve buna benzer büyüklükte depremler ürettiğini" bildirdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada, saat 04.22’de meydana gelen depremin dış merkezinin Türkiye’nin aktif bölgelerinden birisi olan Doğu Anadolu Fay Zonu içerisinde kalan Sivrice-Elazığ bölgesi olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Bölgede çok fazla miktarda irili ufaklı diri fay mevcut olup, bunlar sık aralıklarla bu ve buna benzer büyüklükte depremler üretmektedirler" denildi.

Bölgede en son yaşanan 5.3 büyüklüğündeki depremin şiddetlice skalasında bir deprem olduğu ifade edilen açıklamada, depremin dış merkezinin Güzeli-Sivrice yakınlarında Güzeli’nin yaklaşık olarak 4 kilometre güneybatısında olduğu, depremin dış merkezinin Sivrice’ye yaklaşık 24 kilometre uzaklıkta olduğu belirtildi.