BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İngiltere vize kısıtlamalarını 'aceleye getiriyor'

İngiltere'de parlamento üyeleri öğrenci vizelerine getirilecek kısıtlamalar konusunda hükümetin acele ettiğini ve yeni uygulamaların ekonomiye zarar verebileceğini söyledi.

Abone ol

İngiltere parlamento üyeleri, hükümeti öğrenci vizelerine kısıtlama getirmekte aceleci davranmakla suçladı.

Parlamento üyeleri, kısıtlamaların İngiltere ekonomisine zarar verebileceğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı komitesi, resmi rakamlara göre kısıtlamaların ekonomiye olan maliyetinin 3,4 milyar sterline ulaşabileceğini söyledi.

Yetkililer, yeni uygulamalarının meclis yılının sonu itibariyle net göçü 230 bin kişi kadar azaltabileceğini düşünüyor.

Göç bakanı Damian Green, yeni uygulamalara kapsamlı görüşmeler sonrasında karar verildiğini ifade etti.

Bakanlar, bu yılın ilk aylarında İngiltere'ye olan net göçün on binlere düşürülmesi için öğrenci vizelerine kısıtlama getirileceğini söylemişti.

İskoçya da şikayetçi

Yeni uygulamalar arasında daha zor İngilizce dil testleri, özel okulların daha sıkı denetlenmesi ve öğrencilerin çalışma izinlerine ilişkin kısıtlamalar var.

Hükümetin yeni uygulamalara ilişkin değerlendirmesi öğrenci sayısını azaltmanın toplam maliyetinin 3,5 milyar sterlini bulabileceğini söylüyor.

Ancak değerlendirmede, uygulamaların 1,1 milyar sterlin tasarruf yapılmasını sağlayacağı da belirtiliyor.

Ayrı bir rapor yayımlayan İskoçya parlamentosu üyeleri ise, öğrenci vizelerine getirilecek değişikliklerin İskoçya'yı "olumsuz ve haksız" bir biçimde etkileyeceğini ifade etti.

Yapılan açıklamada: "Bu öneriler İskoçya'yı orantısız bir biçimde etkileyecek, çünkü söz konusu sektör oldukça büyük ancak öneriler İskoçya'da çok da önemli olmayan bir sorunu hedefliyor" dendi.