BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.496,14
HABER /  GÜNCEL

İngiltere FIFA seçimlerinde oy kullanmayacak

İngiltere Futbol Federasyonu, FIFA başkanlık seçimlerinde oy kullanmayacağını açıkladı. Federasyon, iki başkan adayını da çeşitli nedenlerle desteklemediğini söyledi.

Abone ol

İngiltere Futbol Federasyonu, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA'nın başkanlığı için yapılacak seçimlerde oy kullanmayacağını açıkladı.

Haziran ayında yapılacak seçimler için adaylığını koyan iki kişi, organizasyonun şimdiki başkanı Sepp Blatter ve Asya Futbol Federasyonları Birliği'nin başkanı Muhammed bin Hammam.

Federasyonun yönetim kurulu, yaptığı açıklamada her iki adayı da, çeşitli nedenlerle destekleyemeyeceğini söyledi.

İngiltere Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Lord Triesman, FIFA İcra Kurulu'nun dört üyesini "rüşvet" istemekle suçlamıştı.

Triesman, FIFA İcra Komitesi'nin dört üyesinin İngiltere'nin dünya kupasına ev sahipliği yapma başvurusunu desteklemek için 'rüşvet' istediklerini iddia etti.

İngiltere'nin kampanyasını yürüten Triesman, bu iddiaları, İngiltere'nin başvurusunun neden başarısız olduğunu araştıran Parlamento komisyonuna ifade verirken ortaya attı.

Triesman, FIFA icra komitesi üyelerinden birinin 4 milyon dolar civarında rüşvet isterken, bir başkasının ise şovalyelik ünvanı istediğini söyledi.

Fifa Genel Başkan Yardımcısı Jack Warner ise Triesman'ın iddiaların "saçmalık" olarak niteledi.

Triesman'ın suçlamalarının ardından açıklama yapan İngiltere'nin spordan sorumlu bakan yardımcısı Hugh Robertson, yolsuzlukların ciddi bir biçimde soruşturulmaması durumunda ülkesinin FIFA'dan ayrılabileceğini söylemişti.