BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.468,58
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ı şaşırtan pankart!

Başbakan Erdoğan, Siirt Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingi sırasında açılan pankartı önce beğendi sonra indirtti.

Abone ol

İNTERETHABER/Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün, okuduğu şiir nedeniyle hapse ve sonrasında ise Meclis'e vekil olarak girmesini sağlayan Siirt'te, partisinin düzenlediği mitingde konuştu. 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge eşi Emine Erdoğan ile birlikte Siirtliler'i selamlayan Erdoğan, "Enişte hoş geldin Siirt'e, bizi bakanla müjdele' pankartının yanı sıra Türkçe, Kürtçe ve Arapça yazılı 'Ustamız hoşgeldin', 'Bu meydan başka meydan, bu meydan dünya liderinin doğduğu meydan', 'Siirt hazır, hedef 2023', 'Tren gelsin hoş gelsin' yazılı pankartlar asıldı.

Erdoğan mitingde, kalabalığın arasında gördüğü Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi gösteren afişi önce beğenisini gösterdi sonra da ise "Arkadaşlar gerek yok, indirin" diyerek kaldırılmasını istedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HAD SAFHADA

Limak Holding tarafından yaptırılan Alkumru Barajı'nın açılışına katılacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile açılış önceki kentte miting düzenleyecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için kente gelmeden önce çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Kent dışında jandarma komanda timleri, kent merkezinde ise özel harekatçı polisler adeta kuş uçurtmazken, çevre kentlerden takviye polisler de Siirt'te görevlendirildi. Miting alanında kar maskeli özel harekat timleri çatılarda güvenlik önlemleri alıp ellerindeki uzun namlulu tüfeklerin dürbünleriyle kenti kontrol altında tutarken, bomba ve patlayıcı maddeye duyarlı köpekler eşliğinde ise arama yapıldı. Alana gelmek isteyen vatandaşlar tek tek arandı. Vatandaşlar Siirt'te ilk kez bu denli güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi.