BIST 10.604
DOLAR 32,25
EURO 35,05
ALTIN 2.492,66
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Başbakandan korktular O'nu çağırmadılar!

CHP'nin en tartışmalı milletvekili adaylarından Sinan Aygün ATO'nun yeni yönetimini sert dille eleştirdi.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Balyoz Davası sanıklarından MHP Milletvekili adayı Engin Alan'ı ima ederek, "Ayağa kalkmadı, bedelini ödedi" sözleriyle damga vurduğu Ankara Ticaret Odası'ndaki törende bir de davet krizi yaşandığı ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan'ın katıldığı ATO'daki Vergi Rekortmenleri törenine odanın 14 yıl başkanlığını yapmış olan CHP'nin Ankara Milletvekili adaylarından Sinan Aygün davet edilmedi.

Aygün yeni yönetimin Başbakan Erdoğan'dan korktuğu için kendisini davet etmediğini söyledi.

1997 yılından bu yana ATO Başkanlığı görevini yürüten Sinan Aygün CHP Ankara Milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti. ATO'nun Başkanlığına ise uzun yıllardır Oda'da görev yapan ve Sinan Aygün'ün de iş ortaklarından olan Salih Bezci geldi.

Bu değişimin ardından ATO'da yeni bir dönem başladı. Başbakan Erdoğan da 6 yılın ardından ilk kez ATO'da yapılan bir törene katıldı.

Tören için yüzlerce kişiye davetiye gönderildi. Ancak davet edilenler arasında Oda'nın uzun yıllar başkanlığını yapan ve törenin yapıldığı Kongre Merkezi'nin inşa edilmesini sağlayan Aygün yoktu.

BAŞBAKAN'IN TEPKİSİNDEN KORKMUŞLAR

CHP Ankara Milletvekili adayı Sinan Aygün davetiye gelmediğini söyledi. Aygün'e "Kırgınlık var mı?" diye sorduk. Aygün "Kırgınlık yok" dedi ama eleştirisini de yaptı.

Aygün, "Yeni yönetim Başbakan'ın tepkisinden korkmuş. Allah yollarını açık etsin" dedi.

Kendisi başkan olsa böyle bir ayrımcılık yapmayacağını söyleyen Aygün, "Biz delikanlı adamız yapmayız. Kimseden korkmam. Korksam bunlar başıma gelmezdi" diye tepki gösterdi.

Bu arada ATO'nun Aygün'e kargo şirketi aracılığıyla davetiye gönderdiği ancak Aygün'ün evinde bulunamadığı için davetiyenin ulaştırılamadığı iddia edildi.