BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.518,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Batum, Erdoğan'ın boşluğunu ti'ye aldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum Başbakan Recep Erdoğan'ın prompter bozulunca suskun kalmasına gönderme yaptı

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Başbakan Recep Erdoğan için, "Amerikalıların kendisine verdiği 'cam' (prompter) bozulunca 5 dakika susan Başbakan ilk defa görüyorum" dedi.

Süheyl Batum, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın Afyonkarahisar'da yapacağı mitingten önce kente geldi. CHP İl Başkanlığı'nda il yöneticileriyle toplantı yapan Batum, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, bunun da hükümetin politikalarıyla ilgili olduğunu belirten Batum, "Zor bir dönemde yaşıyoruz. Bugüne kadar çok başbakan gördük. Ama Amerikalıların kendisine verdiği 'cam'dan konuşabilen, 'cam' bozulduğunda da 5 dakika susan Başbakan ilk defa gördüm" dedi.

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Genel Başkan Yardımcısı Batum, şöyle konuştu:

"Bu Başbakan, kendisine 'cam'da yazılmadan başkanlık sistemini de anlamaz. Bir gün camı kaldırın, başkanlık sistemini sorun, cevap verirse gelir sizden özür dilerim. Burhan Kuzu benim arkadaşımdır. 2007 yılında bunlar Anayasa'yı değiştirdi. Cumhurbaşkanı'nın görev süresini kısalttı, Meclis'in görev süresini 4 yıla düşürdü. Meclis'in görev süresini düşüren bu adamlar, bir maddeyi unuttu: Meclis Başkanı'nın görev süresini 5 yıl olarak bıraktı. Bunların Anayasası bu kadar. Bunlar şaka gibi adamlar. Bunlar, Türkiye'ye gelmiş şaka gibi. İnşallah Anayasa'yı biz yapacağız. Burhan (Kuzu) da yapar. Burhan'ı da çağırır, 'O ekibin içinde bildiğini de unuttun, gel senle beraber Anayasa yapalım' deriz."

Başbakan Erdoğan'ın CHP'nin 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in gölgesinde yönetildiği iddiasına da yanıt veren Batum, şunları söyledi:

"Sayın Başbakan gölge işini çok iyi bilir. O ilk önce kendisine o 'cam'ı kim vermiş, kimin gölgesindeymiş, o çıkacak ortaya. Bizim kimsenin gölgesine ihtiyacımız yok. Demirel, Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı yapmış ve 87 yaşında Türkiye'de oturan bir kişidir. Acaba Sayın Başbakan 87 yaşında Türkiye'de olabilecek mi yoksa çocuklarıyla beraber başka bir yerde mi olacak?"