BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.394,57
HABER /  SPOR

İlhan Cavcava para cezası

İlhan Cavcav'ın, trafik kazası ile ilgili olarak yargılandığı davada karar verildi.

Abone ol

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, karıştığı bir trafik kazası ile ilgili olarak yargılandığı davada, ''taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak'' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza, 12 bin 100 YTL adli para cezasına çevrildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Cavcav'ın avukatı Gökçen Kaya ile kazaya karışan diğer araç sürücüsü sanık Ahmet Esmeray ve avukatı katıldı.

Cavcav'ın avukatı Kaya, mahkemeye sunulan bilirkişi raporuna itirazını tekrarlayarak, bu raporun çelişkiler taşıdığını ileri sürdü.

Avukat Kaya, Cavcav'ın gerek olay sırasında, gerekse olay mahallinde, insani sorumluluğunu yerine getirdiğini belirterek, müvekkilinin beraatını istedi.

Sanık Ahmet Esmeray da suçsuz olduğunu savunarak, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ziya Ünal, Cavcav ve Esmeray'ın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 85/1. maddesinde düzenlenen ''taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak'' suçundan 2'şer yıl hapisle cezalandırılmalarına karar verildiğini açıkladı.

Cezada indirim uygulayarak hapis cezasını 1 yıl 8 aya indiren mahkeme, bu cezayı da 12 bin 100'er YTL adli para cezasına çevirdi.

Mahkeme, adli para cezasının 10 eşit taksitte ödenmesini kararlaştırdı.