BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Uzay savaşları gerçek oluyor!

Uzay savaşları gerçeğe dönüşüyor. Geleceğin savaşları bi hayli ilginç olacak.

Abone ol Silahlı Kuvvetler Dergisi'nde yer alan bir makalede gelecek 50 yıl içinde savaş ve çatışma alanlarının uzay olacağına dikkat çekilerek, harp sahalarında insansız araç ve yöntemlerin giderek önem kazanacağına ve uyduların öneminin katlanarak artacağına dikkat çekiliyor.

Artan dünya nüfusu karşısında suyun giderek daha kritik bir kaynak haline
gelmekte olduğu ifade edilerek, yapay olarak yeterli miktarda üretilemediği veya ekonomik arıtma yöntemleri için uygun teknolojiler geliştirilemediği takdirde suyun, küresel boyutta sorun yaratacak önemli bir çatışma konusu olmasının beklenmesi gerektiği vurgulandı.

Bu nedenle kamuoyunun silahlı kuvvetlere ilgisinin artacağı, askerlik mesleğinin yapısı, görevi, gerekliliği ve kamusal konumu giderek artan bir şekilde kamuoyunun merceği altına alınacağı ifade edildi.

Uzaydan vurulacak

Gelecekte harp silah ve araçlarının giderek küçüleceği kaydedilerek, tahrik
sistemlerinin ihtiyaç duyduğu teknik donanımın boyutlarının giderek küçüldüğünü ifade edildi. Birim alana düşen transistör sayısındaki artış ile daha küçük elektronik gereç ve sistemler yapılabileceği, sonuçta daha küçük harp araç ve gereçlerinin üretiminin mümkün olacağı vurgulandı.

Diğer yandan, bu silahların uydular üzerine monte edilerek önünde coğrafi
bir engel olmaksızın dünyanın herhangi bir noktasını uzaydan rahatlıkla
vurabilecek, imha gücü yüksek stratejik silahlara dönüşmesinin de beklenmesi gerektiği kaydedildi.