BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.422,53
HABER /  POLİTİKA

İki lider Dolmabahçe'de anlaştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan-ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton görüşmesi sona erdi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İstanbul'daki temaslarıyla adeta diplomatik mekik dokudu. Bu görüşmelerin en önemli durağı ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Dolmabahçe Ofisi'ndeki görüşmesiydi.  Liderlerin toplantısından "terörle mücadelede mutabakat" mesajı çıktı.

DEMİRTAŞ, CLİNTON'A NE SÖYLEDİ... TIKLAYIN

CLİNTON'I ŞOK EDEN PROTESTO
Clinton, Beyoğlu'nda karşılaştığı bu protestoyla şaşkına döndü.
Haberin ayrıntıları için TIKLAYIN....

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Clinton'ın nandevu talebini reddetmesi ise ABD'li bakan üzerinde soğuk duş etkisi yaptı.

İstanbul'daki temasları yoğun geçen Clinton, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü, Fener Rum Patrikhanesi'ni de ziyaret etti.

EN ÖNEMLİ DURAK DOLMABAHÇE

CLİNTON'I ŞOK EDEN PROTESTO
Clinton-Davutoğlu görüşmesinden yine bu mesaj çıktı.
Haberin ayrıntıları için TIKLAYIN...



Clinton'un bugünkü ziyaretlerinin en önemli adresi Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki ofisiydi. Clinton-Erdoğan görüşmesine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı.
Basına kapalı gerçekleşen toplantının ana gündem maddelerinden biri PKK'nın 13 askerin ölümüne neden olan Diyarbakır saldırısıydı. Gündemin bir başka sıcak konusu ise Libya ve Suriye olmak üzere bölgesel sorunlar ele alındı.

TERÖRE KARŞI MUTABAKAT

Başbakan Erdoğan'ın, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile yaptığı görüşmede, terörle mücadele konusunda ortak tavır ve işbirliğini sürdürme konusunda mutabakat sağlandığı öğrenildi.   

Görüşmede, Libya Temas Grubunun İstanbul'da dün yaptığı toplantının başarısı üzerinde de duruldu. Görüşmede füze savunma sistemi de gündeme geldi. Bu konuda NATO çerçevesinde sürdürülen görüşme ve müzakerelere devam edildi.

CLİNTON'I ŞOK EDEN RED

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de grubu olan parti liderleriyle İstanbul'da görüşmek isteyen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın talebini geri çevirdi.

Resmi bir ziyaret için Türkiye'de bulunan Clinton'ın görüşme talebini kabul eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise ABD Dışişleri Bakanı ile Conrad Otel'de bir araya geldi.