BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.470,85
HABER /  GÜNCEL

Acılı anne tabut başında ne dedi?

Şehit askerler yurdun dört bir yanında toprağa veriliyor

Abone ol

Adana’da Mustafa Güney ve Gökhan Yıldırım, Zonguldak-Ereğli’de Noyan Aydın, Ankara-Çubuk’ta Aykut Delimehmetoğlu, Gaziantep-Nizip’te Mehmet Kaz, Samsun-Alaçam’da Necmettin Torun, Giresun-Dereli’de Emrah Eker ve Tekirdağ-Şarköy’de Gökhan Kaplan düzenlenen  törenlerin ardından toprağa veriliyor. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

PROTOKOL ANKARA'DA

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu için Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Merkez Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Çubuk Merkez Camisi'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Delimehmetoğlu'nun annesi Gülnur, babası Beytullah, kız kardeşleri Aygül ve Sude Delimehmetoğlu, yakınları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, milletvekilleri, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, yerel yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Delimehmetoğlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda Merkez Camisi'ne getirildi. Delimehmetoğlu'nun ailesi, kendileri için ayrılan bölümde cenaze namazına gelenlerin taziyelerini kabul etti. Cenaze namazı öncesinde ve sırasında, Delimehmetoğlu'nun aile yakınlarının yanında bir kadın astsubay ile sağlık görevlileri hazır bulundu.

Namaz öncesinde cami imamı tarafından şehitlerin ruhuna Yasin suresi okundu, Türk Kızılayı tarafından lokum ve gül suyu dağıtıldı.

Ankara Müftüsü Hakkı Özer, yaptığı konuşmada, dünyanın insanlar için sınav sahası olduğunu, bu imtihanda başarılı olabilmek için en büyük nimetin sabır olduğunu belirtti. Bir şehidin 70 yakınına şefaat edeceğini ifade eden Özer, Türk milletinin şehit oğlu şehit bir millet olduğunu, asker olarak doğduğunu ve canını Allah rızası için verebildiğini söyledi. Özer, ''Bu millet birliği ve beraberliği benimsedi ve inşallah ilelebet birlik ve beraberlik içinde yaşayacak'' dedi.

Şehitlerin ebediyete intikalinde peygamber tarafından karşılanacağını ve cennete götürüleceğini anlatan Özer, ''Cennet öyle bir yerdir ki bir girenin bir daha çıkma arzusu olmaz. Ama şehitler tekrar şehit olmak için dünyaya geri dönmek ister'' diye konuştu.

Namaza katılanlar arasında yer alan ve oğlu Hayati Bilgin'in askerdeyken 1995 yılında şehit olduğunu belirten Osman Bilgin, Delimehmetoğlu'nun naaşının bulunduğu tabuta sarılarak, ağladı.

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kamil Yılmaz, namazdan önce yaptığı konuşmada, ''Bu vatan, millet için şehit olmak çok şerefli bir iş. Çok sıkıntılı günler yaşıyoruz. Aziz milletimiz, aziz şehitlerimiz bu zorlukların üstesinden gelebilecek güce sahip. Milletimiz yüreğinde vatan, millet, Allah ve Peygamber sevgisi taşımaktadır. Aziz şehidimizin ailesi bilsin ki bu şehidimiz, Allah'ın sonsuz rahmetine kavuştu'' dedi.

Delimehmeoğlu'nun ailesine başsağlığı dileyen Yılmaz, şehit için namaza katılanlardan helallik istedi. Yılmaz, şehidi uğurlarken başkalarına fırsat verecek davranışlardan uzak durulmasını ve dua ile yürünmesini istedi. 

ANNE VE BABA ASKER SELAMI VERDİ

Namazın ardından şehit Delimehmetoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Tabutun daha sonra nakledildiği cenaze aracının önlerinden geçişi sırasında Delimehmetoğlu'nun annesi Gülnur ve babası Beytullah asker selamı verdi. Gülnur ve Beytullah Delimehmetoğlu, asker selamının ardından oğulları Aykut Delimehmetoğlu'nu el sallayarak, son yolculuğuna uğurladı.

Şehit Delimehmetoğlu'nun cenazesi, defnedilmek üzere Oyumiğde Köyü'ne götürüldü.

Top arabasının geçişi sırasında namaza katılan vatandaşlar, tekbir getirerek terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Cenaze dolayısıyla Çubuk'taki ev ve iş yerlerine de Türk bayrakları asıldı.

ANNESİ TATUBUN BAŞINDA NELER SÖYLEDİ?

 [PAGE]

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hain saldırıda şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker (22), memleketi Giresun'da toprağa verildi.

Şehit Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker'in cenazesi, ambulansla Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesi belediye meydanına getirildi.

HAKKINI HELAL ET

Şehidin acılı annesi Medine Eker'i iki kadın astsubay teselli etmeye çalıştı. Anne Eker, ''Oğlum sana doyamadım. Vatan için şehit oldun. Ben hakkımı helal ediyorum, sen de helal et. Vatan sağ olsun. Bir oğlum daha var, onu da senin yerine göndereceğim. Keşke beni çağırsaydın. Senin üzerine kapanıp örtü olurdum. Oğlum son kez beni görmek için Allah seni izne gönderdi. Ben öleydim de sen ölmeyeydin. Oğlum sana doyamadım'' diye ağıt yaktı.

Giresun İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş, törende yaptığı konuşmada, ''Bu toprakları Türk vatanı yapmak için yüz binlerce şehit verdik. Bu şehidimiz de bunlardan biridir. Emrah Eker sizin evladınızdı, şehit oldu şimdi Türk milletinin evladı oldu. Türk milleti vatanın bekası için seve seve şehit olmaya hazırdır. Onlara şükran duyuyoruz'' dedi.

Daha sonra Giresun İl Müftüsü Necati Akkuş, şehidin cenaze namazını kıldırdı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlara alınarak belde mezarlığına götürülürken vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhinde çeşitli sloganlar attı.

Şehit Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker'in cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları, AK Parti Giresun milletvekilleri Nurettin Canikli, Mehmet Geldi, Adem Tatlı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Vali Dursun Ali Şahin, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder,Giresun Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, ilçe belde belediye başkanları, kaymakamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da törene çelenk gönderdiği gözlendi.

ŞEHİT ANNESİ OĞLUNU KİME BENZETTİ? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Silvan'daki hain saldırıda şehit olan Jandarma Komando Er Gökhan Kaplan, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Yörgüç köyünde toprağa verildi.

Tekirdağ Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit erin Türk Bayrağı'na sarılı Kaplan'ın cenazesi, Yörgüç köyündeki evinin önüne getirildi. Bu sırada Kaplan'ın yakınlarının tabuta sarılarak ağlarken, bazı yakınlarının da fenalaştıkları gözlendi.

Evin önünde duaların okunması ve helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, köy camisine getirildi.

Buradaki törene şehidin annesi Nevin, babası Ahmet, ağabeyleri İsmail ve Reşat Kaplan ile yakınlarının yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysal Eroğlu, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Kaymakam Ziya Türkdoğan, milletvekilleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı öncesinde ve sırasında, aile yakınlarının yanında bir kadın astsubay ile sağlık görevlileri hazır bulundu. 

ANNESİ 'AĞLAMAYIN' DEDİ

Törende tabuta sarılarak oğluna veda eden anne Nevin Kaplan, ''Oğlum beni yanına almak için şehit oldu. Ağlamayacağım. Kimse de ağlamasın, feryat etmesin'' dedi. 

BEN ŞİMDİ KİME KARDEŞİM DİYECEĞİM

Şehit Komando Er Kaplan'ın en iyi arkadaşı olduğu ve aynı tertip olarak askere gittikleri öğrenilen Mutlu Özcan'ın ablası Yıldız Özcan da, cami avlusunda tabuta sarılarak ''Şimdi kardeşini yalnız bıraktın. Bu sana hiç yakıştı mı? Ben şimdi kime kardeşim diyeceğim'' diyerek, gözyaşı döktü. Özcan'ı Garnizon Komutanı Ömer Faruk Küçük teselli etmeye çalıştı.

Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Mahmut Gürlen tarafından, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, askerlerin omuzlarında bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. 

ATATÜRK'E BENZETTİ

Yoğun bir kalabalık eşliğinde mezarlığa götürülen tabuta sarılan ve güçlükle ayakta durduğu gözlenen anne Kaplan, ''Yeşil gözlü Gökhanım Atatürk'e benziyordu'' diye feryat etti.

Kaplan'ın cenazesi, Müftü Gürlen, tarafından yapılan duanın ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Cenazenin toprağa verilişi sırasında alandaki bir askere sarılan acılı anne, ''Gökhanım, benim oğlum da böyle askerdi'' diyerek gözyaşlarına boğuldu. Kısa süreli baygınlık geçiren acılı anne, ambulansla olay yerinden uzaklaştırıldı.

ŞEHİT ANNESİ "NEDEN ÜÇ ASKERİM DAHA VAR" DEDİ? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.

Şehit Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın cenazesi Nizip Devlet Hastanesi morgundan alınarak kortej eşliğinde dedesinin evinin bulunduğu Fevzipaşa Mahallesi'ne getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında şehidin yakınları ağıtlar yaktı, sinir krizi geçirenler oldu. Bazı vatandaşlar ise terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Anne İslim Kaz, ''Bundan sonra benim üç askerim var. Onlar da kızlarım. Gerekirse kızlarımı bile askere gönderirim, vatan sağ olsun'' dedi.

Cenaze daha sonra namazın kılınacağı Hazreti Hatice Kübra Camisi'ne getirildi. Caminin etrafında güvenlik önlemi alındı. Çok sayıda vatandaş cami etrafında ellerinde Türk bayrakları ile bekledi. Çevredeki birçok eve Türk Bayrağı asıldığı görüldü. Nizip Belediyesi, Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın şehit olduğunu belirten ve cenazeyle ilgili bilgi veren anonslar yaptı.

Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de katıldı. Şehit Mehmet Kaz'ın yakınlarına baş sağlığı dileyen Şahin, dedesi, annesi, babası ve kız kardeşlerini teselli etmeye çalıştı.

Bir grup vatandaş tören öncesinde ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar atarak camiye geldi.

KIZKARDEŞLERİ FOTOĞRAFLARI ÖPEREK AĞLADI

Şehidin annesi İslim Kaz, kızları Vildan, Özlem ve Zeynep'e sarılarak gözyaşı döktü. Asker üniforması giyen kız kardeşler, sık sık ağabeylerinin fotoğrafını öperek ağladı. Şehidin annesi,  kızlarını göstererek, ''Ağabeylerinden nöbeti devralıyorlar. Onları da ağabeyleri gibi yetiştiriyorum. Kıyafetlerini de giydiler'' diyerek gözyaşı döktü.

Dede Mehmet Kaz ise torunu Mehmet'i görmek istediğini söyleyerek gözyaşı döktü. Dede Mehmet Kaz'ın torununun yakasındaki fotoğrafını göstererek, ''Mehmet'im nerede?'' demesi çevredekileri duygulandırdı.

DEDEN KURBAN OLSUN

Şehidin kız kardeşleri ağabeylerinin cenazesini asker selamıyla karşıladı. Şehidin dedesi Mehmet Kaz askerlerin ve yakınlarının yardımıyla cenazenin başına getirilerek, şehit olan torununu görmek istedi. ''Deden kurban olsun sana oğlum'' diyerek tabuta sarılan, tabutu ve şehit torununun fotoğrafını öpen Mehmet Kaz, tabutun başından güçlükle uzaklaştırıldı.

Şehidin annesi ve kız kardeşleri uzun süre tabuta sarıldı. Şehidin fotoğrafını öperek, ağıt yaktılar.

ŞEHİDİ TÜRK BAYRAKLARI VE ALKIŞLARLA UĞURLADILAR

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin naaşı cenaze arabasına konularak Nizip Asri Mezarlık'taki şehitliğe götürüldü. Cenazenin şehitliğe götürülüşüne, Bakan Fatma Şahin de yürüyerek eşlik etti.

Cenazenin götürülüşü sırasında vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile terör aleyhine sloganlar attı, şehidi alkışlarla uğurladı.

Cenaze defnedilirken, şehit Mehmet Kaz'ın yakınları sinir krizi geçirdi. Şehitlikte saygı atışı yapıldı, ardından 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, şehidin tabutunun üzerinde bulunan Türk bayrağını, baba Doğan Kaz'a teslim etti.

Defin işlemi sırasında annesi, oğlunun yüzünü göstermek istedi ancak yetkililer buna izin vermedi. İslim Kaz, ''Ben şimdiye kadar oğlumun yüzünü göreceğim diye ağlamadım, ne olur yüzünü gösterin? Daha fazla üzmeyin'' diyerek ağladı.

Bakan Fatma Şahin, cenaze defnedilirken de anne İslim Kaz'ı yalnız bırakmadı.

Törene, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Ali Şahin, Derya Bakbak, CHP Gaziantep milletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Nizip Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkez, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, CHP İl Başkanı Ali Peri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

ÇELİK'İN CENAZESİ AĞRI'DAYDI. AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

AĞRI'DA AĞITLARLA

Jandarma Komando Er Vefa Çelik'in cenazesi, memleketi Ağrı'da toprağa verildi. Çelik'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Ağrı'ya getirildi.


Ağrı Havaalanı'nda askerlerin omzunda uçaktan indirilen şehidin naaşı, Yüzüncü Yıl Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada, ağıtlar yakarak gözyaşı döken yakınları, güçlükle sakinleştirildi. Şehidin cenazesi, daha sonra Yavuz Camisi'ne getirildi.
Müftü Vekili Şevket Dilmaç, cenaze namazı öncesinde yaptığı konuşmada, şehidin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Şehit Çelik'in Türk bayrağına sarılı tabutu, kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınarak askeri araca konuldu. Cenaze, uzun araç konvoyu eşliğinde kent merkezindeki şehitliğe götürülerek gözyaşları arasında defnedildi.

Cenaze törenine, şehidin yakınlarının yanı sıra, Vali Vekili Murat Güven, 12. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Belediye Başkan Vekili Hasan İlidi, Emniyet Müdürü Halil Karataş, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Çetin, ilçe belediye başkanları, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SAMSUN SEMALARI AĞITLARLA İNLEDİ...DEVAMI SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Jandarma Komando Çavuş Necmettin Torun, memleketi Samsun'un Alaçam ilçesine bağlı köyünde ağıtlarla toprağa verildi.

Alaçam Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, buradan askeri yetkililer ve yakınları tarafından Yoğun Pelit köyündeki evinin önüne götürüldü. Helallik alınmasının ardından cenaze, araçla namazın kılınacağı alana götürüldü.

Burada yapılan törende konuşan Jandarma Binbaşı Vural Yıldırım, terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada kahramanca çarpışan 13 vatan evladının şehit düştüğünü söyledi.

Hain saldırıyı gerçekleştirenlerin emellerine asla ulaşamayacağını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

''Hepimizin bildiği gibi, var olduğundan bu yana her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış vatanımıza tarihin akışı içinde daima göz dikenler olmuştur. Fakat hiçbir zaman bu hain emellerine ulaşamamışlardır. Bölücü terörle mücadelede binlerce şehit veren güvenlik güçlerimiz, hainlerin emellerine ulaşacak hiçbir girişime dün olduğu gibi bugün ve yarın da asla müsaade etmeyecektir.

Eli kanlı bölücü terör örgütünün içte ve dıştaki destekçileri şunu iyi bilmelidirler ki Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısını asla ve asla bozamayacaklar. Yüce Türk ulusu ve onun şanlı mazisi altında ezilerek yok olacaklardır. Necmettin çavuşum, yüreğindeki vatan ve millet sevgisi kutsal ideallerin uğruna canını hiçe sayarak ölüme koştun. Yatacağın ebedi istirahatgahın olan vatan toprağında görevini yapmış olmanın huzur ve gururu içinde olacaksın. Sen artık yüce Türk ulusunun kalbindesin ve ebediyete kadar da orada kalacaksın. Ruhun şad olsun.''

Ardından İl Müftü Vekili Hasan Yozgat tarafından kıldırılan cenaze namazı ve yapılan duanın ardından şehidin cenazesi, omuzlara alınarak, köy mezarında toprağa verildi.

Şehidin tabutuna sarılan Türk bayrağı baba Şükrü Torun'a teslim edilirken, cenazenin toprağa verilişi esnasında saygı atışı yapıldı.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Yeni, Tülay Bakır ve Akif Çağatay Kılıç, CHP Samsun milletvekilleri İhsan Kalkavan ve Haluk Koç, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile vatandaşlar katıldı.

 

ADANA'DA HÜKÜMETE ÖFKE VARDI. AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesimindeki terörist saldırıda şehit olan jandarma uzman çavuşlar Mustafa Güney ve Gökhan Yıldırım için memleketleri Adana'da tören düzenlendi.

Diyarbakır'daki törenin ardından dün uçakla Adana'ya getirilen cenazeler Askeri Hastane Morguna kaldırıldı. Bugün şehitlerin cenazeleri askeri konvoyla törenin yapılacağı Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi.

Cami avlusundaki törene Mustafa Güney'in hamile eşi Merve, annesi Dudu Güney ve kardeşleri, Gökhan Yıldırım'ın babası Yaşar ve annesi Yıldız Yıldırım katıldı. Şehitlerin yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, bazı akrabaları terör örgütünü lanetledi. Sağlık ekipleri tören boyunca Mustafa Güney'in kalp rahatsızlığı bulunan annesi Dudu'nun yanından ayrılmadı. Dudu, sandalye haline getirilen sedyeye oturtuldu.

Törende AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Mehmet Şükrü Erdinç, CHP milletvekilleri Ümit Özgümüş, Turgay Develi, MHP milletvekilleri Seyfettin Yılmaz, Ali Halaman, Vali İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve çok sayıda ilgili hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun törene çelenk gönderdikleri görüldü.

İl Müftüsü İsmail Canbolat'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından tören mangası tarafından taşınan tabutlar askeri araca yerleştirildi. Şehitlerin cenazeleri toprağa verilmek üzere köylerine götürüldü.

CENAZEDEKİ TEPKİLER

Bu arada, cenaze töreni öncesinden başlayarak ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Kalabalık grup, Vali İlhan Atış ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik tören alanına geldiği sırada yuhaladı. Gruptakiler, milletvekili Çelik ve hükümete yönelik tepki gösterdi. 

ERDOĞAN'IN ÇELENGİNE ÖNLEM

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tören boyunca geniş güvenlik önlemleri aldı. Vali Atış'ın aracına binen Çelik'in etrafında korumalarının yanı sıra çevik kuvvet ekipleri kalkanlarla çember oluşturdu. Bazı polis memurlarının şemsiyelerle milletvekillerinin yanında ilerlediği gözlendi. Ayrıca, daha önceki şehit töreninde Başbakan Erdoğan'ın gönderdiği çelenge saldırılması üzerine tören süresince sivil polisler çelenklerin önünde önlem aldı.

Polis ekiplerinin, görüntü almak isteyen gazetecileri engellemeye çalışarak, tekme attıkları gözlendi. Ekipler ayrıca milletvekillerinin araçlarına saldırıp hakaret ettiği gerekçesiyle 1 kişiyi polis aracına aldı. Kalabalığın tepkisi üzerine bu kişi daha sonra serbest bırakıldı.

İMAM İLE CEMAAT NEDEN TARTIŞTI?

[PAGE]

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesimindeki terörist saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Güney, memleketi Adana'da toprağa verildi.

Sabancı Merkez Camisinde düzenlenen törenin ardından şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Güney'in cenazesi, ailesinin yaşadığı merkez Yüreğir ilçesine bağlı Çelemli Beldesine getirildi.

Belde girişinde kalabalık bir topluluğun Türk bayrakları ve sloganlarla karşıladığı cenaze, şehit ailesinin isteği üzerine baba evine getirildi. Eşi Merve ve annesi Dudu Güney ile kardeşleri, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Cenaze daha sonra belde girişindeki mezarlığa götürüldü. Bu arada kalabalıktaki bazı kişiler terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Şehit Güney'in cenazesi, geçen yıl 2 temmuz tarihinde Van'ın Çatak ilçesinde araziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey'in mezarının yanına defnedildi.

Belde imamı dua okuduktan sonra slogan atanlara dönerek, ''burası tepki gösterilecek yer değil, dualarımızı okuyalım'' dedi. Gruptan bazı kişiler, ''Şimdi konuşmayacağız da ne zaman tepki göstereceğiz'' diyerek slogan atmaya devam etti.

Törene şehit ailesinin yanı sıra AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç, MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta ve diğer ilgililer katıldı.