BIST 10.654
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.428,06
HABER /  GÜNCEL

Aynı toprakların ayrı düşen insanları!

İçişleri Bakanı Şahin, polis otosuna yapılan saldırıda şehit düşen komiser Demir'in cenaze törenine katıldı.

Abone ol

Siirt kent merkezinde polis otosuna yapılan saldırıda komiser Osman Demir hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan operasyonda komiseri şehit eden terörist tespit edilerek öldürüldü...

Komiser Demir'in cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Keşke akşamki, olay olmasaydı, keşke sabahki de olmasaydı. Her iki olayda bu kutsal topraklarda gerçekleşti. Diğer olaylar gibi, diğer cahilce, haince, vahşice gerçekleşen olaylar gibi'' dedi. Şahin, nüfus kaydı bu devletin kütüklerinde bulunan insanların farklı şekilde yönlendirilerek, farklı şekillerde yönetilerek kardeş kardeşe silah çektirilerek, bir senaryoyu yıllardır yaşadıklarını, yaşatılmanın istendiğini söyledi.

Siirt'te teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Komiser Osman Demir (40) için Valilik önünde tören düzenlendi. Bakan Şahin, törende yaptığı konuşmada, ''o aziz kanın bedelinin, bu sabah yerde mahzun bırakılmadığını ve gereğinin yapıldığını'' söyledi.

Vatandaşlar ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez, polise uzanan eller kırılsın, kahrolsun PKK'' diye slogan atınca, Bakan Şahin, ''Bu meydanın sesi, 'PKK kahrolsun' bu milletin talebidir, bu Hakkarilinin, Muğlalının, Edirnelinin, Trabzonlunun, Hataylının talebidir. Bu talep devleti yöneten hükümetimiz için, hükümetimizin bu konudaki planlama uygulama birimleri için bir emirdir. Acımızla baş başa olacağız. Ama aklımızı, gönlümüzü ve kalbimizi kontrol ederek, bu hayatı daha huzurlu ve daha iyi hale getirmek için gerekli olan sağduyulu çalışmayı da yine hep birlikte yapacağız. Terörün üzerinden yapmama ferasetini ortak aklını bu ülkede yakaladık, daha da çok yakalayacağız ve yaşayacağız'' diye konuştu.

Törenin ardından Demir'in cenazesi memleketi Isparta'nın Eğirdir ilçesine gönderildi. Şehit Demir'in 2 yıldır Siirt'te görev yaptığı bildirildi.