BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,75
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon ve Balyoz'a yeni hakim

Egenekon, Balyoz gibi kritik davalara bakan mahkemelere yeni hakimler atandı

Abone ol

Ergenekon ve Balyoz davalarına bakan mahkemelere yeni hakimler atandı. Balyoz davasına bakan mahkemeye hakimler Savaş Çelik ve Aytekin Ozanlı, Ergenekon davasına bakan mahkemeye de Fatih Mehmet Uslu atandı.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), yeni mahkemelere atanan isimler ve bazı tayinler nedeniyle eski mahkemelerde oluşan hakim eksikliklerini gidermeye yönelik kararname hazırladı.

Balyoz davasının görüldüğü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iki hakim atandı. Hakimler Savaş Çelik ve Aytekin Ozanlı İstanbul 10 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görev yapacak.

HANEFİ AVCI DOSYASI ARTIK ONDAN SORULACAK

Geçtiğimiz günlerde Ergenekon davasına bakan mahkemenin başkanı Köksal Şengün'ün atanması ile de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim eksikliği oluşmuştu. HSYK kararnameyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne Fatih Mehmet Uslu'yu atadı.

HSYK, Poyrazköy davasının görüldüğü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ise hakim Vedat Dalda görevlendirildi. Hrant Dink davasının görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ise Musat Özcan atandı. Hakim Osman Kaya ise eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın yargılandığı İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görev yapacak.