BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  DÜNYA

Hillary Clinton'a şok protesto

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Beyoğlu'nda katıldığı program sonrası çıkışta bir kişi tarafından protesto edildi.

Abone ol

PKK'ya silah desteği verdiği iddiasıyla ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton protesto edildi.

Cezayir Restoran'da bir televizyon programına katılan Clinton, Türkiye Gençlik Birliği üyesi Erkan Can Çakıroğlu'nun protestosuyla karşılaştı.

Clinton bugün Cezayir Restoran'da bir televizyon programına katıldı. Clinton 'un cipi restoran önünde durmasıyla birlikte korumalar kapının altına tahtadan yapılmış 25 santimetre boyunda bir basamak koydu. Ancak Clinton bu basamağı kullanmadan cipten indi.

Televizyondaki programı yaklaşık bir saat süren Clinton, Fener Rum Patrikhanesi'ne ziyareti için cipine yöneldiği sırada Türkiye Gençlik Birliği üyesi Erkan Can Çakıroğlu'nun protestosuyla karşılaştı. Restorandan çıkarken oldukça neşeli olduğu görülen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton çevresindekilere el sallarken protestocunun sesi yükseldi.Restoranın karşısındaki evinin penceresinden Türk Bayrağı açarak slogan atan gösterici, polisi harekete geçirdi. Polis ekipleri binaya yönelirken Clinton'un konvoyu da hareket etti. Polis kimlik kontrolü yaptıktan sonra protestocuyu gözaltına almadı.

Çakıroğlu yaptığı açıklamada, "PKK'ya silah veren ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'u ağırlıyoruz. Ne konuşuyoruz? Milyonlarca Müslümanı daha nasıl öldürebiliriz bunu konuşuyoruz" dedi.