BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.470,85
HABER /  GÜNCEL

Teröre tepki sokağa taştı!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin ve Siirt'te komiserin şehit edilmesi 'Teröre lanet' yürüyüşüyle protesto edildi.

Abone ol

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin ve Siirt'te komiserin şehit edilmesini protesto amacıyla ''Teröre lanet'' yürüyüşü düzenlendi.

Bozüyük Ülkü Ocakları koordinesinde, PTT önünde toplanan sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyelerinden oluşan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla, ''Türkiye Türk'tür Türk kalacak'', ''Ne mutlu Türküm diyene'', "Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Akan kan bayrak için'' ve ''Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir'' sloganları atarak yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda grup adına açıklama yapan Bozüyük Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Pehlivan, Türkiye'nin birlik ve bütünlük içerisinde bu fitneyi temizleyeceğine inandıklarını belirterek, terörle müzakere etmekten vazgeçilmesini, terörle mücadele etmek için azim ve kararlılık gösterilmesini istedi.

Türkiye Gençlik Birliği Bozüyük Şube Başkanı Hüseyin Uslu da, teröristlerin ve her türlü uzantılarıyla sözde demokratikleşme bahaneleri altında sürdürülen açık ya da gizli görüşmelerin, ülkeyi ve ulusu bölme aşamasına getirdiğini savundu. Grup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra olaysız dağıldı.

Polis eylem süresince çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

KAHRAMANMARAŞ SOKAĞA DÖKÜLDÜ

HABERİ OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...
[PAGE]

KAHRAMANMARAŞ SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki saldırı, Kahramanmaraş'ta düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.Bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve vatandaşlardan oluşan bir grup, Kahramanmaraş Ulu Cami önünde toplandı.

Gruptaki yaklaşık 2 bin kişi terörü lanetleyen sloganlar atarak Özel İdare İş Merkezi'ne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında gruba çevredeki vatandaşlar ve esnaf da ıslık çalarak, alkışlarla ve kornalara basarak destek verdi.

MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, grup adına yaptığı açıklamada, her gün gelen şehit haberlerinin içleri yaktığını söyledi. Önceki gün Diyarbakır'dan gelen h9aberle yüreklere kor düştüğünü ifade eden Bastırmacı, şöyle konuştu:

''Hain PKK'lıların kaçırdığı 2 asker ve sağlık görevlimizi aramaya çıkan askerlerimiz pusuya düşürülmüştür. 13 kahraman askerimiz şehit olurken 2'si ağır 7 askerimiz de yaralanmıştır. Dün de Siirt'te devriye görevi yapan polisimize açılan ateş sonucu bir komiserimiz şehit edilmiştir. Geçmişte olduğu gibi dış güçlerin desteğinde bölücü faaliyetlerini sürdüren hain PKK, eli kanlı katil İmralı canisi Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan avukatları aracılığıyla gönderdiği talimatlarla askerimize ve polisimize saldırılarına devam etmektedir.

Kahramanmaraş Kalesi'ne asılan Fransız Bayrağı'nı 'Kalemizde Fransız bayrağı asılı dururken Cuma namazı kılınmaz' diyerek indirip şanlı Türk Bayrağımızı yerine asan Kahramanmaraşlı PKK paçavrasının bu topraklarda asılmasına izin verecek midir? PKK'lı hainlerin saldırılarıyla verdiğimiz şehit sayısı 12 değil 13 bin de olsa Türk milleti birlik ve beraberlik içinde olduğu takdirde asla ve asla bin yıllık kardeşliğimizi ne bozdururuz ne de bir karış toprağımızı feda ederiz.''

Bu arada yürüyüşe katılanlar, ellerinde şehit haberlerinin yer aldığı gazete kupürleri ve Türk Bayraklar taşıdı.