BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.504,85
HABER /  GÜNCEL

İki kızın iç burkan hikayesi

O'nun hazin hikayesi 13'ünde babası tarafından 45 yaşındaki adama satılmak istenmesiyle başladı.

Abone ol

Çocuk yaşta fuhuş batağına çekilen kızların hikâyesi herkesin yüreklerini burktu. Bu kader kurbanı kızlardan ikisi; G.A. ve G.B.'nin yaşadıkları ise yaşanan dramın boyutunu açıkça ortaya koyuyor.

16 yaşındaki G.B. şuncacık yaşına rağmen tam dört kez kürtaj geçirmiş. Henüz 8 yaşında üvey abilerinin tacizine uğramış. Üvey annesi tarafından başka erkeklere satılmış. Gönderildiği Taksim Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde de kötü muamele görmüş.

Yardım bahanesiyle kendine yaklaşan bir kadın tarafından kocasına peşkeş çekilince hamile kalmış. Kadın tarafından demir çubukla 'kürtaj edilmiş.' Bir yıldır sokaklarda yaşadığını anlatan G.B. şunları söylüyor: "Kurum müdürü Bahriye Karatay, erkek arkadaşları olan kızlara izin veriyordu. Hatta onlara para yardımı yaparak ev tutmalarını sağlıyordu. Herkes her şeyi biliyor ama bir şey yapmıyor. Artık güzel bir hayat istiyoruz."

BABASI DEMİRLE DÖVÜYORDU

Kırıkkale'de doğan ve 4 kardeşi olan G.A. ise baba dayağıyla büyümüş. "Babam hepimizi demirle dövüyordu. Ceza olsun diye bacaklarımızdan tavana asardı" diyor. 13 yaşındayken 45 yaşında bir adamla bin YTL karşılığı zorla evlendirmeye kalkmışlar. O da sevdiği adamla kaçmış...

Sevgilisi hapse girmiş, kendisi de intihara kalkışmış. Okuma-yazma kursunda tanıştığı kadının bir akrabasıyla, imam nikâhı ile evlenmiş. Bir yıl sonra hamile kalan G.A. çocuğu istemeyen kocası tarafından evden kovulmuş. Taksim Çocuk ve Gençlik Merkezi'ne gönderilmiş. Ancak kurumdakiler kendisini, kılık kıyafeti nedeniyle sürekli aşağılayınca oradan da kaçmış... Kurumdan kaçtığı bir akşam yaşadıklarını şöyle anlatıyor talihsiz kız: "Bir gece çok üşümüştüm ve açtım. Bir adam yardım edeceğini söyledi. Onunla gittim. Ama karşılıksız bir şey yok hayatta. Benimle birlikte olması karşılığında karnımı doyurabildim."

'KIZIMI O KADAR ÖZLEDİM Kİ...'

Kuruma geri dönen G.A. orada doğum yapmış. Bebeğini Bahçelievler Çocuk Yuvası'na, kendisini de Bahçelievler 80'inci Yıl Gençlik Merkezi'ne gönderdiklerini söyleyen G.A. "Kurum müdürü Bahriye Karatay, 15 yaşında hamile kalan bir kızın çocuğunu nüfusuna geçirerek kimlik çıkarttı. Ama aynı şeyi benim için yapmadı. Kızımın kimliği olmadığı için üç aydır göremiyorum. Bir an önce kimlik çıkarılması için ne olur yardım edin!.."

Haber: Pınar Şengül
Kaynak: