BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.513,49
HABER /  GÜNCEL

Kim bu komutan?

Sauna çetesiyle birlikte ele geçirilen 3 CD 'devlet sırrı' kapsamına alındı. Çete liderinin ifade kafa karıştırdı.

Abone ol

Bir eski emniyet genel müdür vekili, bir yüzbaşı ve bir çete liderinin tutuklandığı Küre Operasyonu'nda yeni bilgilere ulaşıldı. Çete lideri olduğu iddia edilen Kasım Zengin, askerî savcı tarafından sorgulandı. Askerî savcılık, zanlı Kasım Zengin ile Mustafa Aksoy'a devlete ait sır kapsamındaki belgelere sahip olmak ve çoğaltmaktan soruşturma başlattı. Zanlılarda, Ankara Emniyeti'nin yaptığı operasyonda tutuklanan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Nuri Bozkır'dan aldıkları öğrenilen üç doküman CD'si bulunmuştu. Binlerce yazılı dokümanın bulunduğu CD'lere ilişkin inceleme yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, belgelerin “devlet sırrı” kapsamında olduğunu belirleyerek, Zengin ve Köroğlu Güvenlik Şirketi'nin sahibi Aksoy hakkında dava açtı.

Zengin'in, cumhuriyet savcılığında verdiği ifadeyi tekrarladığı ve “çok yüksek makamlardaki askerî yetkililerin emirleri çerçevesinde görev yaptığını, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı çalıştığını, toplumsal hareketleri incelediği, raporladığı ve yönlendir-diğini" söylediği öğrenildi. Zanlıların elinde Türkiye’nin Irak’taki tüm operasyonlarından, ülke içindeki askeri kuvvetlerin yaptığı psikolojik harekat ve yapılanmalara ilişkin 2000-2006 yılları arasındaki tüm dokümanların bulunduğu öğrenildi. Bu arada ifadesinde Yüzbaşı Bozkır’a bağlı olarak faaliyet gösterdiğini ve emirler çerçevesinde hareket ettiğini iddia eden çete lideri Kasım Zengin de bugün tutuklu bulunduğu cezaevinden alınarak askeri savcılık tarafından sorgulandı.

Geyşan Sauna’nın sahibi Zeliha Tüfekçi’nin ifadesinde suçladığı 3 polis amirine soruşturma açıldı. Tüfekçi’nin dolaylı yollarla çıkar sağladıklarını iddia ettiği eski Ankara Emniyeti Asayiş Müdür Yardımcısı Turgay Karabulak, Ahlak Büro Amiri Mahmut Çetin ve Yardımcısı Akın Güneri hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Biri emniyet müdürü 3 polis amiri önümüzdeki günlerde sauna sahibinin iddiaları çerçevesinde sorgulanacak.

Kaynak: