BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.513,49
HABER /  GÜNCEL

Sanki aksiyon filmi!

Balıkesir'de birçok hırsızlık olayının faili oldukları bildirilen iki zanlı ile polis arasında çatışma çıktı

Abone ol

Balıkesir'de birçok hırsızlık olayının faili oldukları bildirilen iki zanlı ile ''teslim ol'' çağrısına silah ve tabancayla karşılık verdikleri polis arasında kovalamaca yaşandı. Polisten kaçan zanlılardan birinin çaldığı polis aracı terk edilmiş olarak bulunurken, yaya olarak kaçan zanlı yakalandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Balıkesir ve değişik illerde hırsızlık olaylarına karıştıkları iddiasıyla haklarında gıyabi tutuklama müzekkeresi bulunan Kamil D. ve Cihan D'nin, Aygören mahallesinde bulundukları yönünde ihbar alan polis, sabaha karşı bu bölgede operasyon düzenledi.

Çamlık olarak bilinen mesire yerinde kıstırılan zanlıların, güvenlik güçlerinin ''teslim ol'' çağrısına ateşle karşılık vermeleri üzerine, bölgeye takviye ekipler gönderildi. Güvenlik güçleri ile olay yerinden kaçan zanlılar arasında, Aygören ve Dinkçiler mahallesi Göçmen Konutları bölgesinde yaşanan kovalamaca sırasında, ateş eden polislere karşılık veren ve bıçakla saldıran zanlılardan Kamil D, uzun süren kovalamacanın ardından yakalandı.

Bölgenin karanlık ve ormanlık alan olmasından yararlanan zanlılardan Cihan D, bu sırada camını kırdığı, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ait park halindeki sivil plakalı polis otomobiliyle olay yerinden kaçtı.

Aracın çalınması üzerine İl Jandarma Komutanlığı ile çevre illerin emniyet teşkilatlarına olayı bildiren polis, kent içi ve şehirlerarası yollarda yaptığı kontrollerde, çalınan aracı Kuvayi Milliye mahallesindeki bir bölgede terk edilmiş olarak buldu.

Otomobilde kan izlerinin bulunması nedeniyle, polisle çatıştığı sırada yaralandığı tahmin edilen zanlının arandığı bildirildi.

Bu arada, zanlıların Balıkesir ve değişik illerde çok sayıda hırsızlık olayının faili olarak gıyabi tutuklama müzekkeresiyle arandığı, ayrıca hırsızlık ve gasp suçlarından sabıkaları olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma geniş yönlü olarak sürdürülürken, Balıkesir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın yarın olayla ilgili basın toplantısı düzenleyeceği kaydedildi.