BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.517,76
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Cepler fotoğraf makinası gibi

Sony’nin cep telefonu markası Sony Ericsson, geliştirdiği yeni modeller ile dikkat çekiyor.

Abone ol

Günlük hayatta iletişimde büyük kolaylık sağlayan cep telefonları teknolojideki ilerleme sayesinde artık daha eğlenceli hale getiriliyor.

Ağ ve kablo uzmanı Ericsson ile tasarım, fotoğraf ve kamerada öne çıkan Sony’nin cep telefonu markası Sony Ericsson, geliştirdiği yeni modeller ile dikkat çekiyor. İlk kez cep telefonuna ‘otofokuslu’ kamera ekleyen şirket, fotoğraf kalitesini de 3,2 megapiksele çıkardı. Xenon flaşa sahip firmanın yeni ürünü Cyber-shot’un kendi adına patentli BestPic özelliği de var. Bu sayede hareket halindeki objelerin resmini de iyi kalitede çekmek mümkün.

Sony Ericsson Başkanı Miles Flint, geçen yıl Sony’nin Walkman’ini cep telefonlarına uyarladıklarını belirterek, bu kez fotoğraf makinesi ile cep telefonunu yeniden buluşturduklarını söyledi. Flint, "3G’ye (üçüncü nesil) uygun ürünlerimizin sayısını artıracağız. Walkman ve Cyber-shot’ta gidecek daha çok yolumuz var. Daha sonra Sony ve Ericsson’la başka marka paylaşımlarımız da olabilir." açıklamasını yaptı. Yeni model BestPic özelliği sayesinde bir tuşla 9 kare fotoğraf çekebiliyor. Kamera tuşuna tek bir dokunuşta o anın öncesinde dört, o an ve basıştan sonra dört adet olmak üzere 3,2 megapiksellik 9 fotoğraf karesi elde ediliyor. Patenti Sony Ericsson’a ait olan BestPic özellikli telefonlardan EDGE K790 birkaç aya kadar Türkiye’de satışa sunulacak.