BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,39
HABER /  SPOR

İki büyük takımın paylaşamadıkları

Fenerbahçe ve Galatasaray transfer savaşına giriştiler. İşte iki takımın paylaşamadığı futbolcular.

Abone ol

Lig bitti, sahada F.Bahçe ile G.Saray arasında yaşanan ezeli rekabet şimdi transferde kendini göstermeye başladı. İki büyük kulüp, 4 önemli yıldız için karşı karşıya. Türkiye pazarının kalbur üstü futbolcuları olan ve birçok takımın istediği Kayserisporlu Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz’u alabilmek için yaşanan pazarlık yarışı A Milli Takıma kadar yükselen Colin Kazım ve Türk vatandaşlığına geçen Ankarasporlu Gökçek Vederson’da da kendini gösteriyor. İşte transferdeki G.Saray ve F.Bahçe rekabetindeki durum.

VEDERSON GELMEYE HAZIR

Ankaraspor'daki futboluyla dikkatleri üzerine çekti. Türk vatandaşlığına geçmesi F.Bahçe ve G.Saray’ı yabancı kontenjanı açısından rahatlatacağı için transferi öne çıktı. İki takım da sol kanat için oyuncu arıyor. F.Bahçe daha istekli görünüyor ama G.Saray’ın duran toplarda sıkıntı yaşaması Vederson’a ilgiyi arttırıyor. Başkent ekibi en az 2 milyon dolar bonservis ücreti istiyor ayrıca para artı takas önerilerine de sıcak bakıyor. Brezilya asıllı Türk oyuncu ise İstanbul’a gitmek için can atıyor.

KAYSERİSPOR DİRENİYOR

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki en önemli rekabet ise Kayseri’nin yıldızları Gökhan ile Mehmet Topuz için yaşanıyor. Kayseri Başkanı Recep Mamur, 2 yıl daha sözleşmeleri olan ikili için üstüne basa basa “Sat-mı-yo-ruz” diyor ama 5 milyon Euro bonservis bedeliyle de işi yokuşa sürmek istiyor. Buna rağmen iki kulüp de hem takas hem de para önerisiyle Kayseri’nin kapısını çalıyor. Özellikle F.Bahçe başarılı orta saha oyuncusu Mehmet Topuz konusunda bastırıyor.

COLİN KAZIM YATIRIMI

Önce Ümit Milli Takımı ardından A Milli Takıma yükselen genç golcü Colin Kazım’da transfer listesinde. Kazım'ın Sheffield United ile 2009’a kadar mukavelesi var. Türkiye’de futbol oynamaya sıcak bakıyor ve ailesinin G.Saray’a sempati duyması nedeniyle sarı-kırmızılı renklere “Hayır” demiyor. F.Bahçe de geleceğe yatırım yapmak için Colin Kazım için zemin yokluyor. Kulübü ise 2 milyon paund bonservi ücreti talep ediyor.

COLİN KAZIM: 2 yıl daha sözleşmesi var. Sheffield United 2 milyon pound istiyor. İki kulüp de nabız yokluyor.

GÖKÇEK VEDERSON: Türk vatandaşlığına geçen sol kanat oyuncusu için Ankara, para artı takasa sıcak bakıyor.

GÖKHAN ÜNAL: 2009’a kadar sözleşmesi var. Kayseri satmak istemiyor ama 5 milyon Euro’ya “Olur” diyor.

MEHMET TOPUZ: Aynı Gökhan Ünal gibi. Fiyatı 5 milyon Euro. F.Bahçe çok istiyor, G.Saray da pazarlık yapıyor.