BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  POLİTİKA

Şimdiden 6 parti Meclis’e girdi

Anketlere göre iki-üç parti barajı aşıyor. Ama yeni dönemde 6 parti yer alacak.. Nasıl olacak derseniz işte böyle..

Abone ol

İki partili meclis bekleyenler yanılacak. 22 Temmuz seçimleri çok partili bir Meclis getirecek. Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar, .

Nasıl oluyor da parti sayısı 6'ya çıkabiliyor? Barajı aşamasına kesin gözüyle bakılan iki parti var: AK Parti ve CHP. Bunun sırrı bağımsızlar ve seçim ittifaklarında yatıyor. Ancak bu sayı daha da artabilir. Örneğin Mesut Yılmaz buna dahil değil. O da ayrılıp ayrı parti kurarsa 7'ye çıkabilir. İşte Tayyar'ın 6 parçalı Meclis'e giden seçim planı:

"Şimdiden kesin gözüken veriler üzerinden yorumlarımızı sürdürecek olursak; CHP’nin seçim işbirliği, DSP’yi doğal olarak meclise taşıyacak. AK Parti ile beraber bu tablo, 3 partili meclis demektir. Bağımsız adaylar yoluyla meclise girmesi kesin gözüken DTP yi de bunlara ekleyin. Oldu, 4 parti...

SHP, seçimlere katılmayacağını açıkladı. Bağımsız adaylarla yarışma katılma ihtimali yüksek. SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, ‘Düşünüyorum, bağımsız aday olabilirim’ dedi. Nereden? Ankara... Son belediye seçiminde 327 bin oy almıştı. YSK verilerine göre, Ankara’dan bir bağımsızın seçilebilmesi için katılım oranına bağlı olarak 60-120 bin arasında oy yeterli.

BBP de karar arifesinde. Muhsin Yazıcıoğlu bağımsız aday olursa, Sivas’tan meclise girebilir. Hesap tutarsa BBP, mecliste 6. parti olarak temsil imkanına kavuşur. DP’den Mesut Yılmaz, CHP’den İlhan Kesici gibi meclise girme ihtimali bulunan siyasilerin muhtemel yeni siyasi oluşumlarını ve baraj eşiğindeki partileri ise henüz hesaba katmıyorum."