BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İki başkanın budala davası

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ile Çankaya eski Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın budala davasında son gelişme...

Abone ol

Çankaya eski Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e "budala" dediği gerekçesiyle görülen davada hakim, "budala" kelimesinin hakaret olup olmadığının Türk Dil Kurumu'na (TDK) sorulmasını istedi.

GÖKÇEK DEĞİL EYLEM BUDALA
Çankaya eski Belediye Başkanı Eryılmaz’ın 'ODTÜ'nün yıkılması konusunda yaşanan tartışmalarda Gökçek’e hakaret ettiği iddiasıyla yargılamasına devam edildi. Gökçek'e 'ODTÜ'nün yıkımı ile ilgili olarak, 'Bunun altında çapanoğlu yatmıyor mu ve budala' diyerek hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Eryılmaz suçlamaları kabul etmedi. Eryılmaz'ın avukatı Murat Mescit, Eryılmaz'ın Gökçek'e budala sözcüğüyle hakaret etmediğini savunarak, "Budala kelimesi Melih Gökçek'in şahsına yönelik söz olarak kullanılmamıştır, budalalık bir eyleme yöneliktir" dedi.

HAKARET Mİ DİYE TDK’YA SORULACAK?
Gökçek'in avukatı Fatih Atalay ise "budala" sözcüğünün bir hakaret olduğunu bu nedenle TDK'ya bile sorulabileceğini ifade etti. Hakim Mustafa Yüksel ise iddianame örneğinin TDK'ya gönderilerek sanık tarafından söylendiği iddia olunan iddianamede yer alan tabirlerin rapor halinde bildirilmesini istedi. Duruşma 28 Mayıs 2010 tarihine ertelendi.

TDK NE DİYOR?
Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre Budala’nın üç anlamı bulunuyor.
Buna göre ilk anlam “Ahmak, bön” şeklinde. İkinci anlamı “Zekâca geri olan (kimse), alık”. Budala’nın mecazi anlamı ise bir şeye aşırı düşkünlüğü ifade ediyor.