BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Masum olduğuna inanıyor

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "ihaleye fesat karıştırmak" suçundan hakkında verilen kararı değerlendirdi.

Abone ol

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "ihaleye fesat karıştırmak" suçundan hakkında verilen 4 yıl 2 ay mahkumiyet kararı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Sedefçi, hakkında açılan 15 ayrı davanın 5'inden beraat ettiğini belirterek, "Bu davanın da Yargıtay'dan döneceğine inanıyorum" dedi.

Başkan Hamdi Sedefçi, eski bir belediye meclis üyesinin halı saha ihalesini gizli olarak aldığı iddiası ile dava açıldığını hatırlatarak, "Çok enteresandır, yıllardır boş duran bir alana 600 bin liralık bir tesis yaptık diyoruz ve bir şirket ihaleyi alıyor. Bizde uygun görüyoruz. Tesis şu an belediyenin malı oluyor. Eski belediye meclis üyesi İbrahim Akşeme'nin aldığı şeklinde iddialar vardı. Bizim hakkımızda tek bir somut delil olmadığı halde maalesef bugün 4 yıl 2 ay hapse mahkum edildim. Tabi bu kesin karar değildir, Yargıtay süreci var. Ben masum olduğuma yüzde bin inanıyorum. Ben bekliyordum ama bu halı sahadan çıktı" şeklinde konuştu.

"Allaha şükür şimdiye kadar rüşvetten mahkum olmadım" diyen Sedefçi, bu kararı kabul etmediğini vurguladı. Kararın Yargıtay'dan döneceğine ve beraat edeceğine inandığını kaydeden Sedefçi, "13 tane mahkemem vardı, 5 mahkemeden beraat ettim. Bu mahkemeden ceza aldım ve 7 dava devam ediyor. Yargıya hesabımızı vermeye devam edeceğiz" dedi.