BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Telefon görüşmesinde bittik itirafı!

Ergenekon sanığı Kurmay Albay Ali Türkşen'in, Poyrazköy'de yapılan aramalar sırasında yaptığı telefon konuşması bir hayli ilginç..

Abone ol

Ergenekon sanığı Kurmay Albay Ali Türkşen'in, Poyrazköy'de yapılan aramalar sırasında Deniz Yarbay Mustafa Turhan Ecevit'e telefonda, "Ne biliyim ya bittik ya bittik" dediği ortaya çıktı.

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre Poyrazköy iddianamesi sanıkları Türkşen ile Ecevit arasında geçen görüşme 12 numaralı ek klasörlerde yer aldı. 23 Nisan 2009 saat 23.12 sıralarında yapılan telefon görüşmesinde iki askerin Poyrazköy'de yapılan kazı ile ilgili görüştükleri anlaşıldı. Görüşmede Albay Türkşen'in Yarbay Ecevit'e, "İnşallah kuvvet bize sahip çıkar, ya bittik" dediği belirlendi. İkili arasında geçen görüşme şöyle:

Turhan Ecevit: Şu anda kirli bir gömlek giymişim gibi bir an evvel eve gidip değiştirmek istiyorum

Ali Türkşen: Evet evet hiç üzme kendini iyi olacak herşey. Genelkurmay bir açıklama yapmadı henüz.

Turhan Ecevit: Sağolun komutanım

Ali Türkşen: İnşallah etkisini gösterir

Turhan Ecevit: Sahip çıkar bize kuvvet

Ali Türkşen: İnşallah çıksın yani zaman gösterecek ama sanki böyle ne bileyim yaa bittik böyle bir.

'EKŞİ YEMEDİK Kİ'

Yapılan kazılarda bulunan mühimmatla ilgilerinin olmadığını telefon görüşmesinde iddia eden Türkşen'in, "Ekşi yemedik ki midemiz ağrısın" dediği belirtildi. Albayın bu lafına Yarbay Ecevit'in ise "Midemiz ağrır" şeklinde cevap verdiği görüldü. Askerlerin görüşmesi şu şekilde devam ediyor:

Turhan Ecevit: Ya soksunlar hepimizi yalan makinasına

Ali Türkşen : Tabi canım yaa

Turhan Ecevit: Yok mu devletin şeyi

Ali Türkşen: Ekşi yemedikki midemiz ağrısın

Turhan Ecevit: Midemiz ağrır kesinlikle

Ali Türkşen: Neyse sen de bozma moralini.

TANSİYONU FIRLAMIŞ

Poyrazköy sanığı Albay Ali Türkşen'in, kazılar sırasında sık sık tansiyonunun fırladığı bunun için dil altı ilaç aldığı ortaya çıktı. Kazı sırasında fiziksel durumunu Ecevit'e anlatan Türkşen'in ifadeleri şu şekilde:

Ali Türkşen : Ne haber

Turhan Ecevit: Dağıtmaya çalışıyorum sinirleniyorum ne bileyim

Ali Türkşen: Sinirlenmiyecek gibi değil bugün 2 sefer tansiyonum 16,13'e fırladı bu yaşa kadar tansiyon bilmem 2 sefer dil altı hapı koydular ya tansiyonu düşürmek için.