BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  DÜNYA

İhale için prense kadın ikramı

İngiliz silah devi, 80 milyar dolarlık ihaleyi kapmak için hizmette kusur etmedi. Suudi prense kadın servisi dahi yaptı...

Abone ol

İngiliz silah devi BAE’in, 80 milyar dolarlık ihaleyi kapabilmek için Suudi prense hizmette kusur etmediği ortaya çıktı. İngiliz hükümetine yakınlığıyla bilinen silah şirketinin 120 milyon dolarlık bir rüşvet fonu kurduğu iddiaları ortalığı karıştırmıştı. Şimdi bu iddialar, fondan bazı aktrislere Suudi prenslerle arkadaşlık etmeleri karşılığında para ödendiği iddiasıyla yeni bir boyut kazandı.

The Sunday Times gazetesi, ihaleden sorumlu Suudi Prens Türki bin Nasser ve diğer Suudi yetkililere çeşitli ikramlarda bulunulduğu, bu çerçevede iki İngiliz aktrist Anouska Bolton-Lee ve Karajan Malinder’e de Suudilerle arkadaş etmeleri karşılığında ödemeler yapıldığını yazdı.

Times gazetesi ise iki ünlü oyuncunun Prens Türki bin Nasser tarafından Carlton Tower adlı otelde verilen partilere katıldıklarını yazdı. 120 milyon dolarlık fondan iki aktrisin mortgage ödemelerinin yapıldığını, kredi kartlarının hesap ekstrelerinin ödendiğini ve özel hocalar tutularak Arapça dersi aldıklarını belgelerle öne süren gazete, bütün bu ödemelerin Londra’daki bir emlak şirketi aracılığıyla yapıldığını ileri sürdü.

KRAL ABDULLAH’IN YEĞENİYLE EVLİ
Kral Abdullah’ın yeğeniyle evli olan Kraliyet Hava Kuvvetleri Komutanı Prens Nasser, 150 Hawk ve Tornado jet uçaklarını kapsayan ihalede kilit rol oynuyor.

ESKİ YÖNETİCİNİN SEVGİLİSİ
Eski iççamaşır modeli olan 29 yaşındaki Bolton-Lee BBC’de hosteslik yapıyor. Aktrist Mallinder (soldaki) kokain kullanmaktan hüküm giymişti. Mallinder, fonu idare ettiği gerekçesiyle tutuklanan BAE yöneticisi Tony Winship ile arkadaş olduğunu itiraf etti.