BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.420,78
HABER /  GÜNCEL

İğrenç teklif cinayetinde son perde

İzmir'de kendisine uygunsuz teklifte bulunduğu için arkadaşını öldüren genç 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

İzmir'in Buca İlçesi'nde, kendisine ilişki teklif ettiğini idda ettiği 38 yaşındaki Şehmuz Özağaç'ı boğazını bıçakla kesip, cesedini yakmak için evini ateşe vermekle suçlanan 22 yaşındaki Mehmet Demirtaş, 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl ağustos ayında meydana gelen olayda, Şirinyer Semti Menderes Caddesi 134/3 numaradaki daireden alevler yükseldiğini görenler, polise ve itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine gelen itfaiye, yangını söndürürken, vücudunun bir kısmı yanan erkek cesediyle karşılaşıldı. Araştırma başlatan polis, boğazı bıçakla kesilip öldürüldükten sonra cesedi evle birlikte yakılmak istenen kişinin, Şanlıurfa'dan kente yeni gelen ve ağabeyi Kenan Özağaç ile birlikte kalan Şehmuz Özağaç olduğunu belirledi. Özağaç'ın, olay gecesi, genç bir erkekle görüldüğünün öğrenilmesi üzerine soruşturma bu yöne kaydırıldı. Olay yeri yakınındaki bir parkta bulunan ve eşkale uyan gençlerden şüpheli davranışlar sergileyen Mehmet Demirtaş, kendisiyle konuşan polislere, cinayeti işlediğini itiraf etti. Adliye'ye sevk edilen Demirtaş tutuklandı.

Tutuklu yargılanan Demirtaş hakkında, İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘nitelikli adam öldürme ve mala zarar verme’ suçlarından dava açıldı. Bugün hakim karşısına çıkarılan Mehmet Demirtaş, ifadesinde olayı tüm ayrıntılarıyla anlattı. Demirtaş, olay gecesi tanıştığı Özağaç'ın içki ikram etmek için kendisini büroya davet ettiğini, gittikleri yerin ev çıktığını, porno içerikli film açtıktan sonra cinsel içerikli sorular sorduğunu, ardından da soyunup kendisine tacizde bulunduğunu anlattı. Mehmet Demirtaş, yaşadıkları üzerine eline geçirdiği bıçakla vurduğu Özağaç'ın boğazının kesildiğini, cansız halde yere yığılınca çevreye ve cesedin üzerine kolonya serperek ateşe verip kaçtığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığa, ‘adam öldürmek’ suçundan önce ömür boyu hapis cezası verdi. Ancak cezası olayın meydana geliş şekli ve duruşmalardaki iyi hali de gözönünde bulundurulurak 18 yıla indirildi. Sanık ayrıca ‘yakarak mala zarar verme’ suçundan da 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.