BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Akmana karşı cevap gecikmedi

RTÜK'teki gerilimli toplantıyla ilgili iddialar bitmiyor. Bugün Akman'ın yaptığı açıklamanın ardından saldırıya uğradığını savunan üyeler de konuştu...

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-

RTÜK eski Başkanı Zahit Akman'ın CHP'li üyelere saldırdığı iddiası üzerine başlayan polemik sürüyor. Eski Başkan Akman'ın ardından saldırıya uğradığını savunan iki üye de açıklama yaptı.

Akman'ın darp girişiminde bulunduğu iddiasını tekarlayan CHP'li RTÜK üyeleri bir sonraki üst kurul toplantısında özür beklediklerini söyledi.

Üst urul üyeleri Hülya Alp ve Mehmet Dadak, RTÜK'te basın toplantısı düzenledi. Üst Kurul Yasa Taslağı tartışmaları sırasında eski Üst Kurul Başkanı Zahid Akman'ın darp girişimine maruz kaldıkları yönündeki iddialarını hatırlatan Alp, Akman'ın yaptığı yazılı açıklamaya değindi. Alp, "Zahid Bey'e sorulması gerekiyor. Ceketini çıkardı mı? Mehmet Bey'i darp etmek üzere onun önüne geldi mi ve arkadaşlar tarafından eli kolu tutularak bütün kurul üyeleri tarafından ricalarla karşılaştı mı?" diye sordu.

Ardından Zahit Akman'ın cevaplaması için şu soruları yöneltti:
"Ben tek bir soru sorabildim mi? Benim herhangi bir soru sorma anıma tanıklık edebildi mi? Zahid Bey, iki soruyu arka arkaya sorabildi mi? Ben konuşmaya başladığımda Zahid Bey ya da bir başkası konuşuyor muydu?"

MALUM ÜYE TEPKİSİ
CHP'Li üyeler Akman'ın yazılı açıklamasında kendilerinden 'malum iki üye' diye bahsedilmesine de tepki gösterdi. Alp, "Malum iki üye denilerek kodlanmış olduğumu görüyorum. Ne açıdan malumuz, açıklanmalı." dedi. Alp, bundan sonraki kurul çalışmalarının nasıl yapılacağı konusunda derin kaygıları olduğunu söyledi.

ARINÇ ÜZÜLMÜŞ
Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın, durumu nasıl karşıladığı ile ilgili bir soru üzerine Alp, "Bir basın toplantısı düzenleme kararı aldığımız için kendisini aradık. Şunu söyleyebilirim ki, telefon konuşmasında üzüntülerini hissettim." dedi.

DARP OLMADI
Arkadaşların engellemesi ile darp olmadığını anlatan Alp, Cuma günü İstanbul'da yapılacak üst kuru toplantısında açık bir şekilde kendilerinden özür dilenmesi yönündeki beklentilerini dile getireceklerini aktardı.

Alp toplantıda yaşanan gerilimi anlatırken fotoğraflara böyle yansıdı: