BIST 10.009
DOLAR 32,33
EURO 34,73
ALTIN 2.436,19
HABER /  POLİTİKA

CHP lideri postacı yolu gözlüyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın göndereceğini söylediği mektup için postacı yolu gözlüyor

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın kendisine göndereceği mektuba ilişkin olarak “Bugün de postacı kapımızı çalmadı ama daha günün başındayız. Gün batmadan neler doğar, bakalım belki bir gelişme olur” dedi.

CHP Parti Meclisi (PM) öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal’ın gündemdeki konularla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

DTP’LİLERİN MAHKEMEYE GÖTÜRÜLMESİ: Anayasadaki dokunulmazlıkla ilgili madde ihtiyaçlara cevap vermiyor. Temel yanlışlık anayasadaki dokunulmazlık maddesinin düzenlenmesiyle ilgilidir. Bu konuda yapılacak bir maddeye biz destek veririz ama bu düzenlemenin ne olduğuna bakar. Milletvekillerinin hukuk karşısında imtiyazlı bir sınıf olmaktan çıkarılması, ancak kürsü özgürlüğünün de mutlaka korunması gerek. Anayasa değişikliği konusunda biz işbirliğine açığız eğer milletvekili dokunulmazlığını makul düzeye indirmeye yönelik, siyasi özgürlüğünü güvence altına almaya yönelik bir düzenleme getirilecekse memnuniyetle.

IMF EYLEMLERİ: Gösteri özgürlüğü saygıyla karşılanmalı ama gösterinin de tahribata, insanları yaralamaya yönelik yapılmasına izin verilmemeli. ‘Başbakan bundan herkesin ibret alması gerektiğini’ söylüyor ama olay Türkiye'de yaşanıyor. Türkiye'yi yönetenlerin öncelikle kendisinin ibret alması lazımdır. Türkiye'nin gerçeğinin buraya yansıdığını görmesi lazımdır. Türkiye'de yaşanan olayın sorumluluğunu dış dünyaya havale ederek rahatlamak uygun bir yol değildir. Türkiye'deki sorunların hiç kuşku yok Türkiye;de izlenen politikayla ilgili, yoksullaşmayla, ekonominin daralmasıyla, işsizlikle, adaletsizlikle ilgili olduğunu görmemiz lazımdır.

KÜRT AÇILIMI: Çalışmayla ilgili hala somut bir bilgi yok. Başbakan 'hazmettire hazmettire' diyor. İnsanın aklına ister istemez kurbağa hikayesi gelir. Kurbağayı kaynayan bir kazana attığınızda kendini koruma refleksiyle kazanın dışına sıçrayabiliyor. Ama henüz kaynamayan bir kazana koyduğunuz zaman o da sükunetle kazanın içinde durmaya devam ediyor. Alttan kazanı hafif ısıttıkça yükselen ısıya kurbağa intibak ediyor. Kurbağaya yükselen ısıyı hazmettiriyorsunuz. Sonunda öyle bir noktaya geliyor ki kurbağaya canın tehlikede olduğunu idrak ettiğinde kıpırdayamaz hale geliyor, teslim oluyor kalıyor. Hazmettirme projesi bu mudur?