BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Iğdır'a gümrük kapısı müjdesi

Sınır illerinin umudu komşu ülkelerle ticarette. İran ile Iğdır arasındaki gümrük kapısı için çalışmalar hızlandı.

Abone ol

İran'dan gelen 19 kişilik heyet, Iğdır'da incelemelerde bulundu.
İran Milletvekili Hacı Süleyman Caferzade, başkanlığındaki 18 kişilik heyet, Nahcivan'da yaptıkların incelemelerin ardından Iğdır'a gelerek, Boralan Sınır Kapısında incelemelerde bulundu.

Iğdır'da kaldıkları otelde basın toplantısı düzenleyen İran milletvekili Caferzade, yaptıkları inceleme sonucunda,Türkiye ile İran arasında bulunan Boralan Sınır Kapısı'nın açılmasına karar verdiklerini söyledi.
Sınır kapısının, İran tarafında gümrük ve yol yapım çalışmalarına yakında başlayacaklarını ve üç ay içinde tamamlamayı planladıklarını ifade eden Caferzade, şöyle devam etti:

''Türkiye'ye bir müjde vermek istiyoruz. Boralan Sınır Kapısı yakında açılacak. Dünyada çok az örneği olan tek gümrük kapısı olan bir gümrük binası yapacağız. Bu kapı açıldığında Her iki ülkenin vatandaşları bu kapıdan faydalanacak. Kars üzerinden gelen TIR ve araçlar bu kapıdan İran'a giriş, çıkış yapacak. Gürbulak Sınır Kapısı'nda zaman zaman görülen yığılmalar azalmış olacak.''

Iğdır veya Van bölgesine kurulması düşünülen Serbest Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaların sürdüğüne de değinen Caferzade, ''Serbest Sanayi Bölgesinin Iğdır, Nahcıvan ve İran üçgeninde kurulması daha çok ağırlık kazanıyor. Bu bölgeye kurulması ile üç ülke insanı faydalanır. Daha iyi olur düşüncesindeyim. İran ve Türkiye yetkilileri konuyu inceliyor, son kararı hükümetler verecektir'' dedi.

Toplantıya, Iğdır Vali Vekili Hacı Uzkuç ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş da katıldı.