BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.509,78
HABER /  GÜNCEL

İETT otobüsünde 'mastürbasyon ile taciz' davasında karar

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

İstanbul'da İETT otobüsünde, bir kadına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle yargılanan sanık, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık M.R.Ö. ve müşteki P.Ç. katılmadı.

Duruşmada esasa ilişkin görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, müşteki P.Ç'nin olay günü otobüsün arka kısmında oturduğunu, sanığın ise aynı hizada diğer tarafa oturduğunu belirtti.

Cumhuriyet savcısı, cinsel taciz eylemini teşhir olmaksızın müştekiye bakarak gerçekleştiren sanığın, bu hareketine savunma olarak cilt hastalığı olduğunu öne sürdüğünü aktardı.

Savcılık, sanığın savunmasını suçtan kurtulmaya yönelik olarak değerlendirerek, "cinsel taciz" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığa "cinsel taciz" suçundan 1 yıl hapis cezası verdi.

İstinye Dereiçi-Kabataş arasında sefer yapan İETT otobüsünde 26 Ekim 2020'de teşhircilik yaparak cinsel tacizde bulunan M.R.Ö, yan koltukta oturan kadın yolcu tarafından cep telefonu kamerasınca kaydedilmişti. Görüntüleri çeken P.Ç'nin şikayeti üzerine M.R.Ö, otobüsten indiği sırada gözaltına alınmıştı. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen sanık hakkında, "konutu terk etmeme" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması hükmedilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 5'i "cinsel taciz", 1'i "hayasızca hareket" olmak üzere 7 suç kaydı bulunan M.R.Ö'nün, "teşhir etmek suretiyle cinsel taciz" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

"Telefonum ile olanı biteni kaydettim"

Sanığın yargılandığı ilk duruşmada müşteki P.Ç., şu ifadeleri kullanmıştı: "Sanık bulunduğum otobüsteydi. Onun bulunduğu yere parelel olacak şekilde diğer taraftaki koltuğa oturdum. Sanık, elini pantolonunun içine sokmadan, pantolonun üzerinden cinsel organıyla oynamaya başladı. Bunu yaparken sürekli bana bakıyordu. Net bir şekilde, eylemini bana yönelttiğini anladım ve gördüm. Telefonum ile olanı biteni kaydettim. Yaklaşık yarım saat eylemine devam etti. Bir ara uyudu, sonra tekrar aynı hareketleri yaptı. Şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum."