BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.396,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İDO'da Kuduz Köpek Johnny skandalı

Geçtiğimiz pazar günü İDO'nun Mudanya-Yenikapı seferini yapan 20.30 feribotuna binen yolcular isyan etti.

Abone ol

Çocuklara yönelik istismar ve şiddetin kol gezdiği şu günlerde öyle bir olay yaşandı ki, akıllara zarar. Geçtiğimiz pazar günü İDO'nun Mudanya-yenikapı seferini yapan 20.30 feribotuna binenler, hareketten yarım saat sonra beklenmedik bir olayla karşılaştı.

Habertürk gazetesinin haberine göre, saat 21.00'de feribottaki televizyonlarda sürekli açık olan Kanal 24'te " Kuduz Köpek Johnny" adlı film başladı. Afrika'daki çocuk savaşçıları anlatan film birkaç dakika ilerleyince yolcular tepki göstermeye başladı. Çünkü bol silahlı ve kanlı sahneler vardı.

ISRARLA KAPATMADILAR

Feribottaki yetkililer, kanal 24 ile anlaşmaları olduğunu ve televizyonu kapatamayacaklarını söylediler. Ancak film ilerledikçe şiddetin dozu arttı, uyuşturucu ve tecavüz sahneleri çıkmaya başladı. Doğal olarak çocuklarının bunu izlemesini istemeyen aileler de tepkisini yükseltti. feribotta sert tartışmalar yaşanırken, bazı yolcular kavgayı göze alarak televizyonların sesini kıstı, kimisi de kapattı. Aileler çocukların filmi görmemesi için akla karayı seçerken, İDO yetkilileri geri adım atmadı. Film yolculuk boyunca açıklaldı.

Konu hakkında görüşlerine başvurulan İDO yetkilileri şu açıklamayı yaptı: "Söz konusu saatte Kanal 24'te Dünya Sinema Kuşağı filmlerinin gösterimi oluyor. Ancak bu filmlerin de RTÜK'ün süzgecinden geçmesi gerekiyor."

Şikayetleri Kanal 24'e ileteceklerini belirten İDO, "Gereken hassasiyetin gösterilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi. TV'lerin o an kapatılmama nedeni ise, "Kanalla yapılan anlaşma" olarak açıkladı.