BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  GÜNCEL

APO'yu getiren paşa tutuklandı

Serbest bırakılan Balyoz sanıklarına yeniden cezaevi yolu göründü. Engin Alan da Beşiktaş adliyesinde..

Abone ol

Balyoz soruşturması kapsamında hakkında ikinci kez tutuklama kararı verilen eski Özel Kuvvetler Komutanı emekli Korgeneral Engin Alan, Beşiktaş Cumhuriyet Savcılığı'na geldi. Alan yeniden tutuklandı.

Yüksek tansiyon rahatsızlığı nedeniyle Ankara GATA'ya kaldırılan Alan'ın tetkikleri sırasında gözünde de bir kitle saptandı. Göz ameliyatı olan Alan, tedavisinin tamamlanmasını beklemeden dün akşam taburcu oldu. Ankara'daki evinde cezaevine götüreceği kitap ve giysilerini aldıktan sonra yakınlarına veda edip onları üzülmemesini isteyip İstanbul'a hareket etti.

Avukatı ve aynı zamanda eniştesi olan Ayhan Nacak ile birlikte saat 10.00 civarında Beşiktaş Adliyesi'ne gelen Alan, tutuklama kararının yüzüne okunmasının ardından tutuklandı. Alan Silivri Cezaevi'ne gönderilecek. Alan, "Kimse beni cezaevine atmakla korkutamaz. Cezaevine konulmam umurumda bile değil" dedi.

ENGİN ALAN ÖCALAN'I YURDA GETİRMİŞTİ

1999'da yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en seçkin biriğilinin komutanı olarak öne çıkan Engin Alan önemli bir operasyonda görev aldı. Operasyonun askeri Kenya'ydı.

Alan, MİT görevlileriyle birlikte Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin mimarlarındandı. Aynı komutan Şemdin Sakık'ın yarasa operasyonuyla ele geçirildiği operasyonda rol almıştı.