BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.398,02
HABER /  MEDYA

Yılın oskarları sahiplerini buldu

Değişen Kocaeli Haber Portalı’nın değişmeyen klasiği Kocaeli Oskarları muhteşem bir törenle sahiplerini buldu..

Abone ol

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine kent protokolü yoğun ilgi gösterirken, TRT Spor Stüdyosu sunucusu Erdoğan Arıkan, Beşiktaş Futbol Takımı’nın kaptanı İbrahim Üzülmez, İMD Başkanı ve İnternethaber’in sahibi Hadi Özışık’ın yanı sıra yaklaşık bin kişi katıldı..

Kokteyl ve canlı müzikle başlayan programa ulusal ve yerel medyanın da ilgisi oldukça fazlaydı. Gecenin en ilgi çekici yanlarından biri de Ankara’da bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ‘Yılın Belediye Başkanı’ ödülünü almak için 1.5 saat gibi kısa bir sürede Kocaeli’ye gelmesi oldu.

HADİ ÖZIŞIK: İNTERNET YASASI HALA YOK

Değişen Kocaeli Haber Portalı’nı anlatan kısa filmin gösterimiyle başlayan ödül töreni, www.degisenkocaeli.com’un kurucusu Gökhan Meriç’in konuşmasıyla devam etti. Daha sonra söz verilen İnternet Medyası Derneği (İMD) Başkanı Hadi Özışık, 'Türkiye'de şu anda internet medyası çok önemli bir noktaya geldi ama ne yazık ki hala bir yasası yok' diyerek sitemlerini dile getirdi.

'İnternet gelişiyor, önemli noktaya geliyor, hedefimiz, 81 ilde internet gazeteciliğini iyi bir noktaya getirmektir' diyen Özışık, şöyle konuştu:

'Türkiye'de şu anda internet medyası çok önemli bir noktaya geldi ama ne yazık ki hala bir yasası yok. Ben sorumluyum, sorumlu gazetecilik yapıyorum, yerimin, yurdumun, adresimin belli olması gerekiyor. Ancak bizim için bir yasa çıkartmıyorlar ve bizi gazeteci olarak görmüyorlar. FIFA'dan yazı geliyor, müsabakaları kaç kişi takip edeceğimizi soruyorlar ama Türkiye Spor Yazarları Derneği, internet gazetecilerine Türkiye'deki müsabakaları izleme hakkını vermiyor.'

Türkiye'de internetin henüz emekleme döneminde olduğuna ancak hayatın önemli yerini kapladığına işaret eden Özışık, sorumlu gazetecilik yapmak istediklerini, bunun için de yasaya ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekleyerek konuşmasını sonlandırdı.

ONUR VE BAŞARI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından geçilen ödül töreninde; TRT Spor Stüdyosu sunucusu Erdoğan Arıkan gecenin sponsoru Çenesuyu Başarı ödülünü alırken, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik’ın anısına verilen ödülü eşi Şermin Çelik, eski Kocaeli Milletvekili Ömer Türkçakal'ın anısına verilen ödülü kızı Meral Türkçakal Özkürkçügil, eski Rektör Baki Komsuoğlu anısına verilen ödülü eşi Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Yavuz Argıt anısına verilen ödülü yazar Ahmet Nezih Galitekin aldı.

Değişen Kocaeli Medya Ödülü’nü İMD Başkanı Hadi Özışık alırken, Değişen Kocaeli Başarı Ödülü’ni ise Derince Devlet Hastanesi eski Başhekimi Ertunga Öney almaya hak kazandı.

MİLLİ FUTBOLCU İBRAHİM ÜZÜLMEZ'E ÖDÜL

Onur ve başarı ödüllerinden sonra 'www.degisenkocaeli.com' haber portalının okuyucularının oylarıyla belirlenen kentin en başarılı kişi ve kurumlarına ödülleri verildi.

Milli futbolcu ve Beşiktaş'ın kaptanı İbrahim Üzülmez'e 'Yılın sporcusu' ödülü verilen törende, ödül alan diğer isimler şöyle:

Yılın Siyasetçisi: AK Parti Kocaeli İl Başkanı Zeki Aygün

Yılın Belediye Başkanı: Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu

Yılın Bürokratı: Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı

Yılın Sivil Toplum Kuruluşu: KASİAD

Yılın Eğitim Kurumu: Bilgi Köprüsü Eğitim Kurumları

Yılın Sendikası: Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi

Yılın Sağlık Kurumu: Konak Hastanesi

Yılın Çevreci Kurumu: İzmit Atık ve Artıkları Arıtma, Yakma ve Değerlendirme AŞ (İZAYDAŞ)

Yılın Spor Adamı: Gölcükspor Kulüp Başkanı İsmail Gençdemir

Yılın İşadamı: Ali Keskin (Peynirci Baba)

Yılın Edebiyat Sanatçısı: Şair Ruşen Hakkı

Yılın Sanatçısı: Oyuncu Aydın Sigalı