BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Cizre YGS için imza topluyor

YGS'de Cizre'den 375 kişinin tercih dışı yerlere verilmesine tepki gösteren CÜDER sınavların Cizre'de yapılması için imza kampanyası başlattı.

Abone ol

YGS'nin Cizre'de yapılması için Orhan Doğan Caddesi Cizre Lisesi önünde ve Cizre Atatürk Parkı'nda iki stant kurarak üç günlük imza kampanyası başlattıklarını ifade eden CÜDER Başkanı Mahmut Duru, "ilçede başlattığımız imza kampanyasında resmi kurum ve kuruluşların, STK'ların ve Cizre halkının büyük desteklerini aldık.

İlçedeki iki noktada açtığımız standımıza ilgi büyüktü. Bu da bizim doğru yolda olduğumuzu gösterdi ve bize büyük bir moral verdi. Biz yürekten inanıyoruz ki Cizre'miz her şeyin en güzeline layıktır. Amacımız 10 bin imza toplayıp bu topladığımız imzaları ilgili kurumlara göndermektir. Cizre'de sınavların olmaması için hiçbir neden yok ve şimdiki nüfusuyla Türkiye'nin 30 ilini geride bırakmıştır. İlçede mevcut olan ve yeni açılacak olan okullarda her türlü sınav yapılabilir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu sınavları kaldırabilecek güçte ve kapasiteye sahiptir. Standımızda İlber Ortaylı gibi düşünenlerle karşılaştık, onların imzalarını almadık, sözde kopya çekilecek diye telaşları varmış.

Eğer böyle önemli sınavlarda Şırnak'ta kopya çekildiyse ve çekiliyorsa Şırnak neden ilk sıralarda değil de hep son sıralarda bulunuyor. Ve gerçekten eğer iddia ettikleri kopya gerçekten burada veriliyorsa bugün Şırnak genelinde bu sınavlara giren öğrenci ve kişilerin her birinin farklı üniversitelerde okuyup ve mezun olmaları gerekmiyor muydu. Ancak il genelindeki eğitim seviyesi ve eğitim kalitesi apaçık bir şekilde ortada. Biz de Cizre Üniversiteliler Derneği (CÜDER) olarak iki yıldır tercih dışı
yerlerde sınava girip mağdur olan öğrencilerimizin gelecek yılda aynı sorunu yaşamaması için bu imza kampanyasını başlattık. İmzaları ÖSYM Başkanlığı'na, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a göndereceğiz.

Son olarak inanıyorum ki önümüzdeki sınavların Cizre'de yapılması ve öğrencilerimizin tekrardan mağdur olmamalarıdır. Bu dilek ve arzularla bize bu kampanyada destek veren ve verecek herkese ve her kesime teşekkür ederim" dedi.