BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,17
ALTIN 2.241,20
HABER /  GÜNCEL

İdil'de operasyon bitti! Sıra bu kez Şırnak merkezde!

ŞIRNAK 'ın İdil ilçesinde PKK'ya karşı başlatılan operasyonlar sona erdi. Operasyon sırası Şırnak merkeze geldi. Güvenlik güçleri Şırnak'a sevk edilirken halkın yüzde 80'i şehri terk etti.

Abone ol

ŞIRNAK 'ın İdil'in ardından PKK’ya yönelik operasyonların Şırnak merkezde başlayacağı öğrenildi. Kent merkezine çok sayıda asker ve polis sevk edildi.

Şırnak'ta görev yapan memur ve teknik elemanlara “Cuma gününe kadar evrak ve bilgisayarlarınızı alarak Cizre ve Silopi'ye geçin” talimatı verildi.

MERKEZİN YÜZDE 80'İ BOŞALDI

Cizre ve Silopi'deki operasyonlar tamamlandıktan sonra Şırnak merkezdeki vatandaşların yüzde 80'i bölgeden ayrıldı. Vatandaşların birçoğu Cizre ve Silopi'nin güvenli köylerine giderken, büyük bir kısmı da Mersin, Gaziantep ve Siirt'e göç etti. Öte yandan 12 mahallesi bulunan Şırnak merkezin 6 mahallesinde çukur kazılmış durumda. Yeni Mahalle, Cumhuriyet Mahallesi, Dicle Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, İsmetpaşa Mahallesi, Yeşilyurt Mahallesi dolaylarında yapılan kazılar, operasyonun bu bölgelerde yoğunlaşacağını da gösteriyor.

20 GÜNDÜR HAZIRLIK VAR

Edinilen bilgiye göre, güvenlik güçlerinin İdil'deki operasyonları sürerken, Şırnak merkezde de hummalı bir çalışma yapıdı. Operasyon ihtimalini düşünen teröristlerin belediyeye ait araçlarla barikatları güçlendirdiği belirtilirken, şu an çukur kazılan mahallelerde belediyeye ait araçların ve belediye çalışanları bulunuyor.

PKK'LILAR KOBANİ'DEN GELDİ

Suriye'de şehir savaşını öğrenen teröristlerin, Şırnak'ın diğer ilçelerinde olduğu gibi il merkezinde de boy gösterdiği öğrenildi. Örgütün dağ kadrosundan olan elemanların yüzde 70'inin Şırnaklı olmadığı, Kobani ve Rojava'dan geldikleri biliniyor.

MERKEZE MÜHİMMAT SEVKİYATI

İdil'de operasyonların 20 gün gibi kısa bir sürede büyük başarı ile sonlanmasının ardından, bölgede bulunan tank ve mühimmatların Şırnak merkeze sevkiyatına başlandı. 10-11 Mart tarihlerinde İdil'de bulunan güvenlik güçlerinin büyük bir kısmının da Şırnak merkeze sevk edilerek operasyon için hazırlıkların tamamlanması öngörülüyor. İdil'den çok sayıda güvenlik kuvvetinin sevkiyatı 14 Mart tarihinde başlaması bekleniyor. Mahallelerde çok sayıda barikat çukur bulunduğu öğrenildi.

3 YERE EŞ ZAMANLI OPERASYON

İdil'de operasyonların son bulmasının ardından gözler yeni operasyon noktalarına çevrilmişken, eş zamanlı operasyon iddiası ortaya atıldı. Şırnak merkez, Mardin Nusaybin ve Hakkari Yüksekova'da yapılması planlanan operasyonların eş zamanlı olarak başlayacağı ve bu sayede teröristlere büyük darbe vurulacağı iddia edildi. Öte yandan operasyonların sona erdiği İdil'de 4 teröristin cesedi bulundu. Şırnak'ın ilçeleri arasında giriş çıkışlar sıkı güvenlik tedbirleriyle yapılıyor. İdil'de son üç günde 44 PKK'lı terörist öldürüldü.