BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Kritik ilçelere polis merkezleri geliyor! PKK şimdi yandı

Terör örgütü PKK'ya karşı en şiddetli operasyonların sürdüğü Cizre, Sur, Silopi gibi ilçelerde yeni polis merkezleri kuruluyor. Polis Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polisinin görev alacağı merkezler için çalışmalar sürüyor.

Abone ol

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye-Belçika Üçlü Bakanlar Toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "sokaklar polise zimmetlenecek" sözü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Efkan Ala; "sokak sokak, cadde cadde, mahalle mahalle kimin görevi nedir, nerede başlıyor nerede bitiyor. Böyle bir düzenleme yapıyoruz” dedi.

KRİTİK İLÇELERE POLİS MERKEZLERİ KURULACAK

Terörle mücadeleye yönelik yeni güvenlik konseptini hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Ala, Cizre, Sur, Silopi gibi operasyonların yapıldığı kritik ilçeler başta olmak üzere birçok kentte polis merkezlerinin oluşturulacağını açıkladı.

GÖREVLER İÇİN DÜZENLEME YAPIYORUZ

Ala; “Görevli, yetkili olanlar, nereden ve ne kadar alandan sorumlu da olacakları belli olacak. Bir olay olduğu zaman sorumlusu aranmayacak. Şimdi birden çok sorumlu, birden çok yetkili var. Şuan da yapıyoruz. Daha kaliteli hizmeti, daha iyi bir biçimde sunabilmek için yaptığımız düzenlemeler. Bölgede de sokak sokak, cadde cadde, mahalle mahalle kimin görevi nedir, nerede başlıyor nerede bitiyor. Böyle bir düzenleme yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İDİL'DE 3 YENİ KARAKOL VE 3 YENİ GÜVENLİK NOKTASI KURULACAK

Öte yandan Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Şırnak'ın İdil İlçesinde Turgut Özal ve Yeni Mahallede biten operasyonlardan sonra 3 yeni karakol kurulacağı, ilçenin giriş çıkışlarını kontrol altına almak için ise 3 güvenlik noktası oluşturulacağını söyledi.

750 ÖZEL HAREKAT VE ÇEVİK KUVVET YER ALACAK

Karakol ve güvenlik noktaları ile söz konusu mahallelerde bir daha hendek kazılması ve barikat kurulmasının engelleneceği belirtildi. Kurulacak olan Karakol ve Güvenlik noktalarında yaklaşık olarak 750 Polis Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polisinin görev alacağı belirtildi.