BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.460,09
HABER /  GÜNCEL

İdil'de PKK'nın üssünde korkunç manzara

İdil teröristlerden temizlenirken güvenlik güçleri son bir haftadır ablukaya aldıkları Turgut Özal Mahallesi'ndeki okula girdi. Çatışmada 4 terörist öldürülürken içeride de 13 PKK'lının cesediyle karşılaştı.

Abone ol

İdil yürütülen operasyonlar sonrası PKK'dan tamamen temizlenirken güvenlik güçleri teröristlerin üs olarak kullandığı bir okula girdi. Çıkan çatışmada 4 terörist öldürülürken, içeride 13 PKK'nın da cesedinin bulunduğu ve PKK'lıların ölenleri buraya topladığı belirtildi.

Şırnak İdil'de PKK'ya karşı başlatılan operasyonlarda ilçe teröristlerden temizlendi. Turgut Özal Mahallesinde yoğunlaştırılan operasyonlar sırasında asker ve polislerden oluşan güvenlik güçleri bir liseye girdi. Teröristlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Ekiplerin köşeye sıkıştırdığı 4 terörist ölü olarak ele geçirildi.

CESETLERİ YAKACAKLARDI İDDİASI

Bu arada okula giren güvenlik güçleri, içeride 13 teröristin daha cesedine ulaştı. Örgütün, çatışmalarda ölen teröristlerin cesetlerini buraya topladığı belirtildi. Daha önce de Cizre'de köşeye sıkışan teröristler, öldürülen PKK'lıların cesetlerini bodrum katında ateşe vermişlerdi.

İDİL'DE PKK'YA SON VURUŞ

Örgüte ağır darbe vurulan operasyonda, teröristlere ait 3'ü keskin nişancı silahı olmak üzere toplam 30 uzun namlulu silah, 5 roketatar, 5 tabanca ve bu silahlara ait bol miktarda mermi, 113 el bombası, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile ateşleme fünyeleri ele geçirildi. Operasyon süresince teröristler tarafından güvenlik güçlerine 33 silahlı, 5 EYP'li saldırı düzenlenirken, güvenlik güçlerince bu saldırılara anında karşılık verildi.