BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,95
ALTIN 2.425,77
HABER /  DÜNYA

Çeçen Ömer yaşıyor mu bomba iddia

IŞİD'in üst düzey yöneticileri arasıda gösterilen Çeçen Ömer lakaplı Ömer el Şişani'nin yaşadığı iddia edildi. İddialara göre Çeçen Ömer ağır yaralı halde Rakka'ya götürülerek tedavi edildi.

Abone ol

SURİYE'deki muhalif gruplara yakın Suriye İnsan Hakları Gözelmevi, 'Çeçen Ömer' lakablı Gürcistan vatandaşı Şişani'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki bir hava operasyonunda hedef alındığını doğruladı.

Ancak Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Gözlemevi Başkanı Rami Abdülrahman, "Şişani ölmedi. Saldırıda ağır yaralandı ve Haseke'den Rakka'ya getirildi" dedi.

Rakka'da Şişani'yi Batılı bir IŞİD üyesinin tedavi ettiği de ifade edildi.

ABD El-Şişani'yi 'IŞİD'in savunma bakanı' olarak tanımlıyor. Washington yönetimi El-Şişani'nin başına 5 milyon dolar ödül koymuş durumda.

KÜRESEL TERÖRİSTLER LİSTESİNDE

ABD Hazine Bakanlığı, 2014 yılında asıl adının Tarkan Tayumurazoviç Batiraşvili olduğu sanılan ve "Çeçen Ömer" olarak da bilinen El-Şişani’yi "küresel teröristler" listesine almıştı.

Pentagon sözcüsü Peter Cook, kırmızı sakalıyla bilinen El-Şişani'yi "IŞİD militanlarını hem Irak hem de Suriye'de komuta etmiş, savaş deneyimi olan birisi" olarak tanımlamıştı.

El-Şişani'nin hedef alındığı hava saldırısının 4 Mart'ta, Haseke'nin El-Şeddadi kasabası yakınlarında gerçekleştirldiği ve uçaklar ile insansız hava araçlarının kullanıldığı açıklanmıştı.

El-Şişani'nin IŞİD'in özellikle Çeçenistan ve Kafkasya'dan yabancı savaşçı toplama çabalarında kilit isim olduğu ifade ediliyor.