BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,04
HABER /  GÜNCEL

İdamımı istiyorum hakim bey

İzmir'de “Çerkez İbrahim” olarak bilinen İbrahim Çİftçi'nin öldürülmesi davasında tutuksuz yargılanan Mehmet Kabadayı...

Abone ol

İzmir'de “Çerkez İbrahim” olarak bilinen İbrahim Çİftçi'nin öldürülmesi davasında tutuksuz yargılanan Mehmet Kabadayı, Çiftçi'nin öldürülmesi olayında kullanılan ve Ümraniye'de ele geçirilen patlayıcılarla aynı seriden olduğu iddia edilen el bombalarıyla ilgisinin bulunmadığını öne sürdü.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu yargılanan Erdinç Utaş, tutuksuz yargılanan Utaş'ın eniştesi Mehmet Kabadayı, olayda yaralanan Çiftçi'nin ortaklarından Ferruh Aktaş ile avukatlar katıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından gönderilen, “Operasyon kapsamında ele geçirilen bombalarla Çiftçi'nin öldürülmesi olayında kullanılan bombaların aynı seriden olup olmadığı araştırılıyor” ve “İbrahim Çiftçi'nin Necip Hablemitoğlu cinayetinde şüpheli olarak ifadesi alınmıştı” şeklindeki yazılar okunup mahkeme evrakına dahil edildi.

Önceki duruşmada yeniden ifadesi alınmasına karar verilen Mehmet Kabadayı, bomba atma olayının faili Erdinç Utaş'ın vefat eden eşinin ağabeyi olduğunu belirtti. Utaş ile 15 yıla yakın süredir dargın olduklarını kaydeden Kabadayı, Utaş'ın bu nedenle olayda kullandığı el bombalarını “Eniştem Kabadayı'dan almıştım” diyerek kendisine iftira attığını öne sürdü. Kabadayı, “Utaş, daha önce de beni yaraladı ve bu nedenle ceza aldı. Ben kendi halinde bir iş adamıyım. Benim ne mafyayla ne de başka bir şeyle ilgim var. İbrahim Çiftçi'yi tanırdım. Aramızda her hangi bir husumet yoktur. Erdinç Utaş, bombaları benden aldığını söylüyor. Ancak ben askerde bile bomba görmedim” dedi.

Duruşmaya katılan Ferruh Aktaş'ın kendisinden şikayetçi olması konusuna da değinen Kabadayı, “Ferruh Aktaş, benden 10 bin YTL borç istemişti. Veremedim. Daha sonra 5 bin YTL istedi. 'Durumum yok' dedim. Daha sonra ifadesini değiştirip benden şikayetçi olmuş” dedi.

Mehmet Kabadayı'nın avukatı Özer Kırca ise Erdinç Utaş'ın bombaların kaynağını söylemesini istediklerini kaydederek, “Neden susuyor? Eğer gerçekten konuşursa Türkiye'de birçok mesele aydınlanabilir” dedi.

“İDAMIMI İSTİYORUM”

Erdinç Utaş ise bombaları eniştesi Mehmet Kabadayı'dan aldığı ve onun talimatıyla İbrahim Çiftçi'yi öldürdüğü yönündeki iddialarını tekrarladı. Utaş, Mehmet Kabadayı tarafından tehdit edildiğini öne sürerek, “Cezaevi, cezaevi dolaştım. Ben 67 yaşındayım. Ölmek istiyorum. Bana idam cezası verin ama ben onların kara paralarıyla ölmek istemiyorum” dedi.

Ferruh Aktaş ise Pasaport semtinde kafeterya işlettiğini kaydederek, “Benim onun 10 bin YTL'sine filan ihtiyacım yok. Tamamen bir senaryo uydurmuş. Bunlar iyi araştırılırsa Ergenekon'a kadar gider” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, Erdinç Utaş'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Alsancak İkinci Kordon'da, Ekim 2006'da Aslan Cafe adlı iş yerine düzenlenen bombalı saldırıda, kentin tanınmış kişilerinin de aralarında bulunduğu 12 kişi yaralanmıştı. Çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan “Çerkez İbrahim” lakaplı İbrahim Çiftçi yaşamını yitirmişti. Çiftçi'nin daha önce şoförlüğünü yaptığı ve olayın faili olduğu ileri sürülen Erdinç Utaş yakalanmış, Utaş'ın el bombalarını temin ettiğini ve kendisini yönlendirdiğini söylediği eniştesi Mehmet Kabadayı da gözaltına alınmıştı. İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi, olayda kullanılan el bombaları ile Ümraniye'de ele geçirilen bombalarla aynı seriden olduğu yönündeki iddialarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından bilgi istemişti.