BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.405,88
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan DTPye rest çekti

DTP'liler Erdoğan'la görüşemedi. Randevu taleplerini geri çeviren Başbakanın bir şartı var. DTP'den de Erdoğan'a cevap geldi;

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DTP'nin randevusunu neden olumlu yanıt vermediğini açıkladı: PKK'ya terör örgütü demedikleri sürece görüşmem.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Saint Vincent ve Grenaida Başbakan Gonsalves ile düzenlediği ortak basın toplantısının sonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, DTP'lilerle görüşme konusundaki düşüncelerine ilişkin bir soruyu şu ifadelerle yanıtladı:

"Benden randevu talebinde bulundular ve ben randevu talebine grup başkanvekilim ve başbakan yardımcımı görevlendirdim. Kendileri de sayın Türk ve Tuğluk birlikte gelmek suretiyle arkadaşlarımla görüşmelerini yaptılar. Biliyorsunuz bu konuda benim baştan beri bir hassasiyetim var. O hassasiyetim de şu:

'Bölücü terör örgütü PKK'yı parlamento çatısı altında bulunan DTP, terör örgütü olarak ilan etmedikçe ben Türkiye Cumhuriyet Başbakanı olarak görüşemem' dedim. Bunu kendilerine söyledim. Avrupa Birliği ülkeler bu konuda terör örgütü olarak ilan ediyor, Amerika terör örgütü olarak ilan ediyor. Bütün dünyadaki Birleşmiş Milletler kayıtlarına bu şekilde giriyor, ama hala parlamento çatısı altında bulunan bir partinin terör örgütü olarak kabul etmeyişini ben Türkiye Cumhuriyeti başbakanı olarak kabul edemem."

DTP'DEN JET YANIT GELDİ

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Erdoğan’ın, "DTP, PKK’yı terör örgütü ilan etmeli" açıklamasının ardından Parlamentoda basınla sohbet toplantısı düzenledi.

Erdoğan’ın açıklamalarını doğru bulmadıklarını ifade eden Türk, "Bu açıklamaları, toplumu germekten başka hiçbir yararı olmayan açıklama olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.